Aardbeien op brood

Aardbeien op brood

Bij het opstaan leek het net nog wat somber maar nu schijnt de zon uitbundig. De lucht is helderblauw en het belooft een prachtige zonnige dag te worden. Het is nog wel fris maar wat word ik hier altijd blij van. Het is nog heel stil buiten. Bijna geen verkeer op straat. Naar de bakker om de broodvoorraad weer aan te vullen. De heerlijke geur van vers gebakken brood komt mij op straat al tegemoet. Binnen praten we over een verse (witte) boterham met aardbeien. Mmmm, verrukkelijk. Het zijn de kleine dingen waar je zo van kunt genieten.

Toch is genieten niet vanzelfsprekend. Als je niet lekker in je vel zit dan heb je wel wat anders aan je hoofd. Je bent bezig met overleven. Eten, slapen, werken en uitzien naar de volgende vakantie is helaas voor veel mensen de dagelijkse realiteit.

Moeten, moeten, moeten

Veel van mijn coachees vinden het moeilijk om te ontspannen. Even de tijd te nemen om niets te doen vinden ze lastig. Want ze moeten nog zo veel. Het lijstje met ‘things tot do’ groeit alleen maar. Ze draven maar door en zijn aan het eind van de dag helemaal uitgeput. Leeg, moe, nergens meer zin in. Ze rennen zichzelf voorbij en raken zichzelf een beetje kwijt. Het woord ‘genieten’ komt helemaal niet meer voor in hun woordenboek.

Ga op onderzoek uit

Om er voor te zorgen dat ze weer plezier gaan krijgen in het leven, beginnen we vaak met kleine veranderingen. Je kunt niet ineens alles anders gaan doen. Daar heb je tijd, rust en ruimte voor nodig. De eerste stap die we in een coachtraject zetten is dat je op onderzoek uitgaat. Je gaat ontdekken wat voor jou belangrijk is. Als je weet wat belangrijk voor je is en waar jouw hart sneller van gaat kloppen, kun je beter keuzes maken. Dit helpt je om weer balans te brengen in je agenda. Strepen te zetten door de dingen die energie vreten en juist gaan doen wat je energie geeft en waar je blij van wordt. Dan komt het genieten vanzelf. Ik vind het altijd prachtig om te zien wat het met iemand doet als hij of zij gaat ontdekken hoe het anders kan. Vaak is de verandering al bij de tweede sessie te zien. Een glimlach op het gezicht, ontspannen schouders.

Wil jij weer leren genieten?

Gaat alles om je heen te snel en vind je het moeilijk om tot rust te komen? Dan is het tijd voor actie. Wil jij ook weer leren genieten? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ik denk graag met je mee. Je kunt mij bereiken via 06-83 60 45 14. Een e-mail sturen naar d.steenbruggen@coachunique.nl kan natuurlijk ook.

Mijn werkwijze: UNIQUE

Iedereen is uniek en mijn werkwijze is dat ook. Deze werkwijze is verwoord in zes stappen. Samen vormen zij de uitgangspunten UNIQUE. Aan de hand van deze uitgangspunten is elk coachtraject opgebouwd. Elk coachtraject is anders en wordt altijd op maat gemaakt en volgt deze gestructureerde werkwijze. Door deze stappen te volgen zorgen we er voor dat de verandering die je inzet, ook een duurzame en blijvende verandering is.

De UNIQUE-uitgangspunten

  1. wees een Uitvinder en ga op onderzoek uit
  2. ga Nadenken wat je wilt veranderen
  3. wat Inspireert jou en welke Initiatieven ga je nemen?
  4. zorg voor Quality time: je leeft maar een keer!
  5. geef Uitvoering aan je plan en breng verandering tot stand
  6. Ervaar en Evalueer. Oefen in de praktijk het nieuw geleerde

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.