Al weer toe aan vakantie?

Al weer toe aan vakantie?

“Ik heb net drie weken vakantie gehad en heel eerlijk gezegd ben ik al weer aan vakantie toe.” vertelt Marijke*. Ze heeft mij gebeld met de vraag of ze op korte termijn even bij mij langs kan komen voor een gesprek.

Marijke heeft vorig jaar een coachtraject afgerond. Het is al een tijdje geleden dat ik haar heb gesproken. We zitten samen aan tafel en Marijke zakt wat onderuit. Ze ziet er uit als een zielig vogeltje. Marijke vertelt dat het op haar werk niet zo lekker gaat. Ze heeft last van de situatie op haar werk en haar zelfvertrouwen heeft daar onder te lijden. Ze is moe en voelt zich uitgeblust. Ze heeft me gebeld omdat ze er zelf niet goed uitkomt. Ik merk dat de situatie haar veel doet.

Vanuit eerdere gesprekken ken ik haar als een sterke vrouw. Ze ziet er nu ongelukkig en verdrietig uit. Ik kan zien dat het haar oplucht dat ze haar verhaal kan vertellen. Eigenlijk ging het voor de vakantie al niet zo lekker en Marijke had gehoopt dat het na de vakantie beter zou gaan. Ze had een fijne vakantie maar nu ze weer terug is op haar werk merkt ze dat ze haar werk tijdens de vakantie niet echt los heeft kunnen laten.

Glanzende ogen

Ik vraag Marijke wanneer ze voor het laatst iets voor zichzelf heeft gedaan. Een activiteit waarvan ze heeft genoten en ze haar hoofd even helemaal leeg kon maken. Ik zie dat ze over mijn vraag nadenkt. Ze gaat wat rechtop zitten. Dan zie ik verbazing in haar ogen. Zo heeft ze er nog niet naar gekeken. Ze heeft inderdaad de laatste tijd weinig ondernomen. Het is al een paar maanden geleden dat ze met vriendinnen uit eten is geweest. Daar heeft ze toen erg van genoten. Ze zou het leuk vinden om weer een keer met vriendinnen op stap te gaan. Ze glimlacht en ook haar ogen beginnen te glanzen. Dat zeg ik tegen haar. Ze reageert blij: “dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Eigenlijk zo’n simpele oplossing maar ik had even iemand nodig die mij hiermee op weg hielp. Ik ben blij dat ik heb gebeld en dat ik mijn verhaal kon doen.”

Een luisterend oor

Soms is de oplossing eenvoudig en dichterbij dan je zelf denkt. Ik kan de situatie op haar werk niet veranderen. Door echter een luisterend oor te bieden en samen te kijken wat ze nodig heeft en wat haar kan helpen om zich weer beter te voelen, kan ze de negatieve spiraal waarin ze zat, doorbreken. Het maakt me blij dat ik aan het eind van het gesprek een opgewekte Marijke zie. Heel anders dan de uitgebluste vrouw die aan het begin van ons gesprek tegenover mij zat.

Herkenbaar?

Is het verhaal van Marijke herkenbaar en heb je even een duwtje in de rug nodig om de negatieve spiraal te doorbreken? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend en gratis, telefonisch verkenningsgesprek. Ik kijk graag samen met jou hoe je hierin stappen kunt gaan zetten. Je kunt mij bereiken via telefoonnummer (06) 83 60 45 14 of stuur mij een berichtje per e-mail.

*Marijke is niet haar echte naam, dit in verband met de privacy.

 

flessenpost

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.