Blij met online coaching

Blij met online coaching

Wie had begin dit jaar kunnen bedenken dat we met zijn allen vanuit huis zouden werken. Met collega’s contact houden via Facetime en vergaderen via Teams of ZOOM. En dat kinderen en jongeren online lessen of colleges zouden volgen. Natuurlijk missen we het persoonlijke contact en is het niet altijd fijn dat je op afstand met elkaar moet communiceren maar deze ontwikkeling brengt ook wel iets moois met zich mee. Want we zijn wel met elkaar in contact en elkaar kunnen zien voelt toch heel anders dan een telefoongesprek.

Waren we in het begin nog een beetje onwennig om tegen een ‘beeldscherm’ praten. Langzaam aan beginnen we er steeds meer aan te wennen. Het wordt steeds gewoner. En daar ben ik heel blij mee. Want toen ik zelf ging onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van online coaching was ik in eerste instantie ook wel een beetje terughoudend. Hoe gaat dat dan? Mis je het niet om tegenover elkaar aan tafel te zitten en ook non-verbale signalen op te kunnen pakken? De reacties op de online gesprekken waren positief. Dus ook ik ben om.

Waardevolle aanvulling

Natuurlijk blijven de coachgesprekken in mijn praktijk bestaan want elkaar in het echt zien staat voor mij nog steeds op een. Online coaching biedt veel voordelen en is een waardevolle aanvulling op een persoonlijk coachtraject. Beide vormen kunnen naast elkaar bestaan en vullen elkaar heel mooi aan. Een term die je vaak hoort is blended coaching. De combinatie van persoonlijke en online gesprekken en e-mailcontact. Ik praat liever over e-coaching omdat dat voor veel mensen wat duidelijker is. Vaak combineer ik een coachtraject ook vaak met opdrachten en tussentijds contact per e-mail en die combinatie werkt goed. We kunnen tussendoor even een korte afspraak inplannen om een opdracht door te nemen en dat maakt het coachtraject extra effectief. Je hebt ook geen reistijd en een afspraak is daardoor vaak makkelijker in te passen in een drukke agenda. In de afgelopen weken heb ik ook een aantal mooie coachgesprekken online mogen voeren omdat iemand te maken had met corona in de nabije omgeving en geen risico wilden nemen. Een vergeten afspraak off een oppasprobleem er voor zorgde dat naar mij toekomen niet echt handig was en videobellen de oplossing bracht. En het mooie is ook dat het niet uitmaakt waar iemand woont. Ik kan zelfs mensen aan de andere kant van het land of verder weg coachen. Online coaching kan ook helpen als je de stap om naar een coach te gaan lastig vindt en eerst eens wilt kijken of coaching iets voor je is.

Meer weten?

Wil je meer weten over een coachtraject op locatie of online of kun jij wel wat hulp gebruiken bij burn-outklachten of je persoonlijke ontwikkeling, neem dan contact met mij op via 06-83 60 45 14 om een afspraak te maken. Kom langs voor een kop koffie of thee of we maken een online afspraak. Ik denk graag met je mee. Je kunt mij bellen of een Whatsappbericht sturen en ik neem contact met je op.