Blinkende ramen

Blinkende ramen

Elke keer had ik wel weer een excuus om maar geen ramen te lappen. Te heet, te koud, we hebben nu vakantie, morgen gaat het regenen, er komt weer Saharazand aan of gewoon andere dingen te doen. Nee, nu niet afsluiten. Lees gerust verder want ik wil je echt graag iets meer vertellen dan hoe je je ramen blinkend schoon kunt poetsen.

Altijd witte strepen

Nu word ik nooit zo blij van het ramen lappen. Alleen de voorbereidingen al: een grote emmer met sop, speciaal schoonmaakmiddel, sponzen, raamwissers, een krukje en een heleboel doeken. Het zijn dan ook nog eens heel veel ramen en hoe goed ik ook probeer om de ramen droog te maken, er zijn altijd witte strepen. Frustrerend.

Zo kon het niet langer

Al dat zand op de ramen. Ik had me er al een hele tijd aan geërgerd. Omdat we steeds buiten zaten, viel het niet zo op. Maar we zouden bezoek krijgen en waarschijnlijk konden we niet buiten zitten. Ik liep de kamer in en de zon scheen naar binnen. Al dat zand en de regenvlekken op al die ramen. Zo kon het echt niet langer.

Slechter kon het niet worden

Mijn irritatie won het van ‘echt geen zin’ en al die excuses dus ging ik met best wat tegenzin aan de slag. Ik had de grote emmer al uit de garage gehaald. In de bijkeuken kwam ik de speciale doeken tegen die mijn moeder de laatste jaren altijd gebruikte voor het ramenlappen. Ze was er enthousiast over. Geen geknoei met emmers met sop en sponzen. Alleen een paar doeken en schoon water. ‘Kan niet werken’ dacht ik wel eens. Misschien was het toch wat minder werk. Ik zag wel het voordeel van die twee doeken. En als het resultaat niet helemaal je van het zou zijn. Nou en? De ramen zouden in ieder geval een stuk schoner zijn dan ze waren (slechter kon het echt niet worden).

Trots op mijn frisgewassen ramen

Dus stond ik afgelopen week op een ochtend met een emmer, de doeken en een krukje buiten. Als eerste begon ik bij het erkerraam. En tot mijn grote verbazing (en plezier) ging het ramen lappen razend snel. Met de speciale droogdoek werden de ramen heel snel droog. Nog een extra lapje er langs voor de randjes en klaar. Op naar het volgende raam en binnen een mum van tijd waren alle ramen klaar. En de meesten zelfs behoorlijk streepvrij. Dus nam ik ook nog ‘even’ de ramen binnen mee. Heerlijk om niet allemaal extra doeken neer te leggen zodat er geen waterdruppels op de parketvloer komen (want oh nee, die witte vlekken). En het resultaat mocht er zijn want toen de zon scheen, zagen alle ramen er pico bello uit. En was ik toch wel een beetje trots op mijn frisgewassen ramen. Natuurlijk regende het de volgende dag maar het mocht de pret niet drukken. Want de ramen waren schoon en als ze weer gedaan moeten worden, dan ga ik echt niet meer in de weer met die grote emmer sop. Lapjes er over en klaar.

Anders doen dan je gewend bent

Zo eenvoudig kan het dus zijn om dingen anders te gaan doen dan je gewend bent waardoor het allemaal een beetje makkelijker wordt. We zitten vaak zo vastgeroest in hoe we dingen altijd doen en hoe we vinden dat het moet dat we soms niet zien dat we het ons zelf allemaal zo ontzettend moeilijk maken.

Meer tijd en minder stress

Vaak doe je de dingen zoals je ze altijd hebt gedaan. En je kijkt niet verder hoe het anders kan. Maar je bent er een hoop tijd mee kwijt, je ergert je er wel aan en het kan veel stress geven. Tijd dus om eens te kijken hoe je de dingen doet en of het misschien anders kunt zodat het je meer tijd oplevert of minder stress kost. Of gewoon omdat je er blijer van wordt als je het anders doet.

Kijk er vanaf een afstandje naar

Omdat je er zelf vol in zit, lukt het vaak niet om er van een afstand naar te kijken. Het kan je helpen om hier samen met iemand anders naar te kijken. Een van de vrouwen die ik heb gecoacht omschreef dit in haar review na haar coachtraject heel mooi: “Diane heeft me geholpen dingen weer in het juiste perspectief te zien. Ze hielp me dingen te relativeren en we gingen in op waar mijn eigen (niet zo helpende) gedrag vandaan komt”.

Wil je hier eens over sparren?

Denk je nu: ik kan hier wel wat hulp bij gebruiken. En wil je hier eens met mij over sparren? Bel me gerust op 06-83 60 45 14. Of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek? Ook komende maand houd ik daarvoor een aantal plekken vrij in mijn agenda.

Heb je me gemist?

Van verschillende mensen (zo lief) kreeg ik een reactie dat ze mijn berichten hadden gemist. En dat klopt. We hadden thuis even een hectische tijd die we gelukkig weer achter de rug hebben.

Daarom heb ik in het kader van ‘zorg goed voor jezelf’ (wat ik altijd adviseer aan de mensen die ik coach) na de vakantie de focus vooral gelegd op de coachtrajecten en stonden de inspiratiemails en blogs op een laag pitje. Maar niet getreurd. Mijn wekelijkse inspiratiemail en de blogs zijn weer terug en ook de workshops en andere activiteiten voor CoachUnique heb ik weer opgestart. Dus houd deze inspiratiemail en sociale media in de gaten voor de mooie dingen waar ik weer mee aan de slag ga.

Inspiratie in je mailbox

Vind je het leuk om mijn blogs automatisch in je mailbox te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.