Coaching en burn-outpreventie in de zomer

Coaching en burn-outpreventie in de zomer

Een burn-out stopt niet omdat iedereen met vakantie is. Sterker nog. Als je pech hebt, slaat een burn-out juist tijdens de zomervakantie hard toe. Want als je jezelf continu onder druk hebt gezet en dan ineens tot rust komt en helemaal niets hoeft, dan kan dat net even te veel zijn. Een burn-out ligt op de loer.

Heb je burn-outklachten?

Herkenbaar? Je wilt lekker genieten van je vakantie maar je merkt dat je lijf niet lekker aanvoelt. Je slaapt slecht, hebt een zeurende hoofdpijn. Misschien heb je wel last van hartkloppingen en een onrustig gevoel. Je komt tot niets. Je bent zo moe dat je liever de hele dag met een boek op de bank zit. Het kan je allemaal weinig schelen. Dat is natuurlijk geen vakantie.

Luister naar de signalen van je lichaam

Misschien moet je toch even luisteren naar de signalen van je lichaam. Hoe hard moet je lichaam nog roepen om gehoord te worden? Heb je de afgelopen tijd wel goed voor jezelf gezorgd? Heb je voldoende rust genomen? Kun je genieten van de dingen die je doet? Als je antwoord nee is, dan is het tijd voor actie. Belangrijk is wel om uit te sluiten dat er niets lichamelijks aan de hand is. Dus even een bezoekje aan de huisarts kan geen kwaad.

Wacht niet te lang

Heb je klachten en wil je voorkomen dat je in een burn-out terecht komt? Wacht niet langer en onderneem actie. Want voorkomen is beter dan genezen. Natuurlijk gaan wij ook nog even genieten van een vakantie maar je kunt de komende weken gewoon bij ons terecht.

Burn-outpreventie voor bedrijven

Ook burn-outpreventie voor bedrijven loopt gewoon door. Want juist nu veel mensen op vakantie gaan, is het soms extra hard werken voor de achterblijvers. En veel mensen hebben al een drukke en stressvolle tijd achter de rug. Veel bedrijven worstelen al met hoge verzuimkosten. De coronacrisis heeft het voor veel bedrijven ook niet makkelijker gemaakt. Medewerkers die uitvallen met een burn-out en hogere verzuimkosten kun je er als bedrijf niet bij gebruiken. Ben je werkgever en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Neem dan contact met ons op via 06 – 83 60 45 14 of stuur een Whatsappbericht en we nemen contact met je op. Een e-mail sturen naar info@coachunique.nl┬ákan natuurlijk ook.