Coaching in je pyjama

Coaching in je pyjama

De tijd nemen om even rustig stil te staan is er voor veel mensen vaak niet bij. Ik merk dat ook zelf. Het is al weer vrijdag en weer is het niet gelukt om een afspraak te maken met de vriendin waar ik al een tijdje niet meer mee heb gesproken. Te weinig tijd is best vaak een probleem.

Samen zoeken naar oplossingen

We rennen ons zelf soms voorbij en komen aan veel dingen niet toe. In mijn workshop ‘Laat alle ballen eens uit de lucht vallen’ is dat een terugkerend item. Ik vind het dan mooi om te zien hoe de deelnemers zich er ineens van bewust worden wat ze eigenlijk aan het doen zijn. Het mooie van zo’n workshop is dat we in een klein groepje bij elkaar zitten en dat iedereen elkaar helpt om oplossingen te zoeken. Met elkaar in gesprek gaan, het persoonlijk contact. Het biedt zo veel meer.

Voordelen van online coaching

Omdat veel mensen te kampen hebben met te weinig tijd ben ik de mogelijkheden van online coaching gaan onderzoeken. Ik heb een start gemaakt met online coaching omdat degene die ik zou gaan coachen door een volle agenda niet altijd in de gelegenheid was naar mijn praktijk te komen. Eerst was ik zelf wel een beetje sceptisch. Want het is toch heel anders als je echt tegenover elkaar zit en dan ineens op een klein schermpje met elkaar in contact bent. Inmiddels zie ik steeds meer voordelen van online coaching. Het is een kwestie van wennen en goed kijken naar de vorm die bij iemand past. Natuurlijk is persoonlijk contact tijdens een coachgesprek erg fijn maar door de huidige techniek is online coaching een heel goed alternatief.

Coaching in je pyjama

Een online coachsessie is veel eenvoudiger in te plannen dan een coachsessie op locatie omdat je niet te maken hebt met reistijd. Dit betekent dat ik ook mensen elders in het land (of buiten Nederland natuurlijk) kan coachen. Moesten we in het verleden de agenda’s naast elkaar leggen en kreeg ik nogal eens de reactie dat iemand niet kon komen omdat er geen oppas was voor de kinderen. Dat is nu niet meer aan de orde want je kunt nu gewoon vanuit je huiskamer met elkaar in gesprek gaan. Je kunt aan de keukentafel, in je luie stoel of zelfs in je pyjama een gesprek voeren. Veel mensen vinden het prettig om een gesprek in hun eigen, vertrouwde omgeving te doen. Je bent niet gebonden aan een vaste plek dus elke plek met een internetverbinding waar je ongestoord met elkaar kunt ‘videobellen’ is geschikt. Het beeld is zo goed dat ook dat geen belemmering meer vormt.

Sneller resultaat

Veel mensen weten niet zo goed wat ze van online coaching kunnen verwachten. In overleg stellen we altijd het meest passende coachtraject samen. Meestal hebben we een intakegesprek in mijn praktijk maar ook dit gesprek kan heel goed online plaatsvinden. Vaak combineren we de (online) coachsessies met e-coaching. Tussendoor hebben we dan per e-mail contact over ervaringen bij het oefenen in de praktijk, kleine ‘probleempjes’ die zich tijdens het veranderingsproces voordoen. Daarnaast hebben contact over oefeningen en draag ik extra oefeningen aan om in de praktijk kan oefenen. Het is heel eenvoudig om per e-mail ervaringen uit te wisselen. Het coachtraject wordt door de combinatie extra effectief. Uit onderzoek is gebleken dat er veel sneller resultaat wordt geboekt als er gedurende het coachtraject regelmatig contact is.

Meer weten over online coaching?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van online coaching voor jou? Ik vertel je graag meer. Stuur een e-mail naar d.steenbruggen@coachunique.nl of bel mij via 06-83 60 45 15. Een bericht via WhatsApp kan natuurlijk ook en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.