De hele dag donker

De hele dag donker

Wat was het een sombere week. Het ergste van de winter vind ik de dagen dat ik in het donker weg ga en in het donker ook weer thuiskom. Het bleef deze week bijna de hele dag donker met natte ramen waar je door alle regen bijna niet doorheen kon kijken. Bah. Wat zou het mooi zijn als er ruitenwissers voor kantoorramen bestonden.

Heerlijk vond ik het dat vandaag de zon scheen. Lekker naar buiten met de zon op mijn gezicht. Op de fiets boodschappen doen, een wandeling maken. Dat het koud is vind ik helemaal niet erg. Dikke jas en handschoenen aan en gaan. Ik kan er echt van genieten om buiten te zijn.

Mijzelf gezond voelen

Buiten zijn en een frisse neus halen, dat heb ik echt nodig om me ook in de herfst en winter gezond te voelen. Vaak rennen we maar door en omdat het ‘s avonds al vroeg donker is, komt het er meestal niet van om naar buiten te gaan. Ik betrap mijzelf er ook op dat ik veel op mijn computer werk en de spieren in mijn nek aan het eind van de dag best wel gespannen zijn. Toch helpt een wandeling buiten heel goed om je hoofd leeg te maken en even af te schakelen. Vooral als je veel zit en met een computer werkt kan je lijf wel even een andere houding gebruiken. Als je veel te doen hebt, is het een valkuil om vooral door te gaan en niet even te ontspannen. Juist even helemaal niets doen, in de tuin werken of buiten een wandeling maken zorgen er voor dat je je denken even een beetje ‘uitschakelt’. Op het moment dat je dan weer aan het werk gaat, heb je meer energie om aan de slag te gaan en ben je veel productiever.

Werken in de tuin

Ondanks dat er nog veel andere dingen gedaan moeten worden staat voor dit weekend de tuin op het programma. Er ligt al veel blad dat moet worden opgeruimd en de borders moeten worden opgeschoond. We hebben nog genoeg te doen. Hopelijk blijft het zonnetje ook. En na een dag hard werken in de tuin heerlijk de kachel aan, een kop thee erbij en op de bank met een goed boek. Ik zie er naar uit.

Waarmee kan ik je helpen?

Zit je hoofd erg vol en vind jij het moeilijk om je te ontspannen of even gewoon helemaal niets te doen? Ik denk graag met je mee hoe je dit kunt veranderen. Stuur een berichtje of bel naar 06-83 60 45 14 voor een vrijblijvende afspraak.

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.