De lekkerste gehaktballen van de wereld

De lekkerste gehaktballen van de wereld

In een coachsessie spraken we over ‘je passie volgen’ en hoe je kunt ontdekken wat dan echt je passie is. Saar* heeft jaren in de gezondheidszorg gewerkt en sinds een paar jaar heeft ze de overstap gemaakt naar de commerciële sector. Ze heeft het naar de zin maar doordat ze steeds te maken heeft met tijdelijke contracten, lukt het nog niet om een vaste baan te krijgen. Daarnaast knelt het ook een beetje. Is dit ook wel wat ik wil? Zou ik niet in een andere richting moeten zoeken of zou een opleiding iets zijn?

Hartstocht

‘Je passie volgen’ vind ik altijd een beetje hoogdravend klinken. Het is een beetje zweverig en ongrijpbaar. Wat is dat dan ‘je passie’ volgen en hoe kom je er achter wat je passie is? De betekenis volgens de Van Dale is dit 1. het lijden van Jezus 2. (meervoud: passies) hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij. Voor mij komt tweede beschrijving het dichtste bij mijn idee over ‘je passie volgen’.

In mijn element

Hier moest ik aan denken toen ik deze week bezig was met de voorbereidingen voor een van mijn trainingen. Ik was heerlijk aan het werk en zag ineens dat het al later was dan ik dacht. Als ik zo op ga in wat ik doe dan ben ik helemaal in mijn element. Voor mij is dat een ideale dag. Ik heb dan ontzettend veel ideeën en kan in korte tijd veel werk verzetten. Dat geeft me altijd een fijn gevoel en dat geeft me ook veel energie. Als ik nadenk over mijn ‘passie’ dan is dat iets dat ik heel graag doe en waar ik blij van wordt. En iets waarbij ik helemaal de tijd vergeet of waarbij ik mijn hoofd leeg kan maken.

Heerlijke geuren

Naast coachen en het organiseren van trainingen is koken mijn andere passie. En lekker eten maar dat hoort er natuurlijk gewoon bij. Als ik even niet zo lekker in mijn vel zit, dan helpt het mij om een nieuw gerecht uit te proberen. Ik word blij van de heerlijke geuren die uit de pannen komen. Ondanks dat ik nooit met een recept kook, verzamel ik al jaren kookboeken. Online recepten zijn leuk maar ik vind het heerlijk om een echt kookboek door te bladeren en foto’s te bekijken. Ik geniet van de prachtige afbeeldingen. Elke maand voeg ik ook weer een Allerhande toe aan mijn verzameling. In de loop der jaren is dat een hele stapel geworden en ik heb er nog steeds spijt van dat ik de Allerhandes vanaf de allereerste uitgave heb weggebracht naar het oud papier omdat de verzameling te groot werd.

De lekkerste gehaktballen van de wereld

Ik denk dat ik mijn passie voor koken heb geërfd van mijn opa. Mijn opa woonde bij ons in huis en kookte elke dag. Totdat wij naar de middelbare school gingen, stond tussen de middag altijd het warme eten klaar. Hij werkte in de tuin, deed klussen in en om het huis en zorgde tussendoor voor het eten. Even snel handen wassen (met de hygiëne nam hij het niet zo nauw) en dan achter het fornuis. Pannenkoeken bakken kon hij als de beste. Ook bakte hij wel eens een cake in een speciale pan op het fornuis. Veel mensen kennen zo’n pan niet eens maar je kunt er een hele sponzige cake mee bakken. Zijn gehaktballen waren de lekkerste van de hele wereld. Een recept had hij niet. Hij voegde van alles en nog wat toe en het resultaat was altijd heerlijk. Vanaf het moment dat wij tussen de middag niet meer warm konden eten, kookte mijn moeder. Haar gehaktballen waren nooit zo lekker als die van mijn opa. Mijn opa zei echter dat hij ’s avonds niet kon koken, waarschijnlijk omdat hij dan wat meer pottenkijkers om zich heen had.

Zoek niet te ver

Ik denk weer aan het gesprek dat ik met Saar had over passie. Ik vind passie geen mooi woord maar heb nog niet echt een alternatief. Veel mensen zijn op zoek naar hun passie maar volgens mij is het niet nodig om echt op zoek te gaan. Het antwoord is dichterbij dan je denkt weet ik uit eigen ervaring. Of het nu gaat om mijn liefde voor koken of het feit dat ik altijd mensen heb begeleid en mij nooit heb gerealiseerd dat dat eigenlijk coaching is. Pas tijdens mijn coachopleiding vielen de kwartjes en kon ik de puzzelstukjes bij elkaar leggen. Dat wat ik altijd had gedaan bleek echt een vak te zijn. Een vak dat bij mij past en waar ik ontzettend veel plezier aan beleef.

Voor unieke mensen

En die combinatie heeft er voor gezorgd dat CoachUnique is ontstaan. Een combinatie van coachen en samen koken en bakken. Van ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen en waar jij echt blij van wordt. Coaching voor unieke mensen die iets willen maken van het leven. Maak het niet te moeilijk voor je zelf en zoek het antwoord in je zelf.

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Wil jij weten waar jouw hart sneller van gaat kloppen en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Bel of mail mij en ik denk graag met je mee: d.steenbruggen@coachunique.nl of 06-83 60 45 14.

 

* In verband met de privacy is Saar niet de echte naam van mijn coachee.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.