De liefde

De liefde

Overal kom ik rode hartjes tegen. Oh ja, donderdag is het Valentijnsdag. Een dag waar ik zelf niet zo veel heb al vind ik de hartjes overal wel leuk. Pas kwam ik inpakpapier tegen dat ik echt moest kopen witte achtergrond, rood hartje. Zo schattig.

Valentijnsdag vind ik echt een dag die door de commercie is geadopteerd als bijzondere dag waar je echt iets mee ‘moet’. Je kunt er niet omheen. Reclames voor een lekker geurtje voor je lief, mooie kaarten of gigantische bossen rode rozen met midden in het boeket een rode ballon in de vorm van een hart.

Een vriendelijk gebaar

Ik zou het wel mooi vinden als we aan Valentijnsdag een iets andere betekenis zouden geven en dan zonder al die commerciële toestanden er bij. Een dag waarop we er over nadenken hoe we lief kunnen zijn voor elkaar. Gewoon iets aardigs zeggen tegen een collega. Glimlachen tegen de caissière van de supermarkt. Hallo zeggen tegen iemand die je tegenkomt als je met de hond wandelt of een gesprekje beginnen als je in de rij staat voor de kassa. Je zult verrast zijn van het resultaat. Het gaat om iets eenvoudigs, gewoon een vriendelijk gebaar.

Je bent een lief mens

En als dat lukt, lukt het vast en zeker ook om wat liever te zijn voor ons zelf. We zijn vaak zo streng voor ons zelf. Onze ‘interne criticus’ kan er wat van. We doen het nooit goed en we luisteren er vaak ook nog naar. Bijna iedereen kent wel de kritische zinnen die hij of zij tegen zich zelf zegt. Als we alle oordelen, kritiek en alles wat we tegen ons zelf zeggen, hardop zouden zeggen, dan konden we daar wel eens heel erg van schrikken. Laten we Valentijnsdag dit jaar eens veranderen in de dag van liefde voor ons zelf. Een dag waarop we ’s ochtends opstaan en ons zelf goedemorgen wensen. En in de spiegel van de badkamer tegen onszelf zeggen: ‘ik mag je. Je bent een lief mens. Je bent goed zoals je bent en je bent waardevol’. Als het dan ook nog lukt om dit ’s avonds voor het slapen gaan nog een keer te zeggen, dan wordt onze eigen wereld ook een stukje mooier. Als je milder bent voor jezelf, kun je ook aardiger zijn voor een ander. En als we dit een paar dagen kunnen vasthouden, dan staan we ’s ochtends met een fijner gevoel op en gaan ’s avonds met een goed gevoel slapen. Dat gevoel wil je niet meer kwijt en ik weet zeker dat je het fijn vindt om deze gewoonte vast te houden.

Liefde voor jezelf

Wil je wel wat liever zijn voor jezelf en weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Ik help je graag om jouw interne criticus wat stiller te laten worden. Nieuwsgierig naar mijn aanpak? Bel of mail mij via d.steenbruggen@coachunique.nl of 06 – 83 60 45 14.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.