De perfecte kerstboom

De perfecte kerstboom

Afgelopen weekend was het Sinterklaas en is het nu al weer tijd voor de kerstboom? Misschien komt het omdat het de laatste dagen weer warmer is geworden maar een kerstgevoel? Nee, dat zit er nog niet in. Nog minder dan twee weken dan is het kerst. Als we nog een beetje willen genieten van de kerstboom dan moet het er toch echt dit weekend van komen. Ik zie er nooit zo naar uit om met de dozen te slepen of het opzetten van de kerstboom en het uitpakken van alle spullen.

Nieuwe lampjes?

We zetten de boom in elkaar en doen ons best om de standaard stabiel neer te zetten. Dat is dit jaar geen succes. De boom valt een paar keer bijna om. Uiteindelijk staat hij toch en kunnen de lampjes er in. Toch even controleren of ze het doen want je weet maar nooit. De ene streng hangt er al bijna in als we er achter komen dat de andere streng het dus niet doet. Gelukkig hebben we nog reservelampjes maar helaas, dat biedt ook geen oplossing. Als we dit weekend de boom willen gaan versieren, dan moeten we op pad want een kerstboom zonder lampjes is geen optie. Kopen we nieuwe lampjes of kiezen we een boom waar de lampjes al in zitten? Het internet biedt uitkomst. Vanaf € 150 een boom met lampjes. De duurste kost rond de € 600. Ik dacht dat ik dat niet goed had gelezen maar het staat er toch echt. Omdat we toch naar het tuincentrum moeten komt ook de vraag of we dit jaar een echte boom gaan kopen voorbij. Omdat de boom toch al in de kamer staat is de keus snel gemaakt. We gaan nieuwe lampjes kopen en een nieuwe standaard en volgend jaar zien we wel weer.

Plaatjes uit een interieurtijdschrift

Bij het tuincentrum staan de mooiste bomen in prachtig, ingerichte ‘kamertjes’. De ene boom is nog perfecter dan de andere. Ze hangen allemaal vol met prachtige kerstballen en bijpassende decoraties in mooie, harmonieuze kleuren. Het interieur, de bomen, alles past bij elkaar. Het zijn allemaal plaatjes die zo uit een interieurtijdschrift kunnen komen.

Een blauwe boom

Als we thuis zijn gaat de nieuwe standaard onder de boom. De lampjes worden opgehangen. Dan komt de keuze voor de kleur van de kerstballen. De afgelopen jaren hingen we altijd de okerkleurige en donkerrode kerstballen in de boom omdat deze het mooiste passen bij de meubels. We hebben ook nog donkerblauwe kerstballen staan die we al jaren niet meer hebben gebruikt. Mijn zoon wil dit jaar graag de blauwe kerstballen in de boom. Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar dus een blauwe boom. De kerststal wordt met veel zorg onder de kerstboom gezet. Ook gaan daar nog wat extra lichtjes in.

Een kleurrijk geheel

Als alle kerstballen er in hangen, moeten echter ook nog de dozen open met de ‘andere mooie spullen’. Alle spullen liggen over de tafel verspreid. Van glittervogeltjes tot ijsbeertjes, van rood met witte zuurstokken tot rieten engeltjes. Ook de zelf gemaakte kerstdecoraties van school en zelfs de peuterzaal komen te voorschijn. Het is een kleurrijk geheel. Mijn pogingen om nog wat spullen terug te leggen in de doos mislukken. De oudere versieringen moeten er ook in want zoals mijn zoon heel wijs zegt: “er moeten ook dingen uit het verleden in want die zijn belangrijk. Als je niet leert van het verleden, maak je in de toekomst dezelfde fouten”. Na zo veel wijsheid weet ik even niets meer te zeggen.

Onze boom vol herinneringen

We bekijken samen het resultaat. Naast mij zie ik een glunderend gezicht. We hebben dit jaar een blauwe boom met veel extra details in heel veel verschillende kleuren. Misschien is het niet een boom die past in een interieurtijdschrift maar het is wel ‘onze boom’. Met kerstversieringen waaraan we herinneringen hebben en een kind dat trots is op zijn boom en zijn eigen kerstversiering.

Op zoek naar perfectie

Ik kijk er nog eens naar en maak een foto. Het hoeft helemaal niet perfect te zijn als we er maar tevreden over zijn. Een blij gezicht betekent zo veel meer dan het perfecte plaatje. Daar moet ik dit weekend nog vaak aan denken. We zijn in ons leven zo vaak op zoek naar perfectie. Maar hoe eenvoudig kan het werkelijk zijn?

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.