De vlinders leiden me af

De vlinders leiden me af

Er zijn van die dagen dat ik met duizend en een dingen tegelijk bezig ben. Vooral nu de vakantie voor de deur staat. Van alles en nog wat wil ik doen. Er komen steeds dingen bij op mijn ‘to do lijstje’. In plaats van korter wordt het lijstje alleen maar langer.

Van de hak op de tak

Als ik nu achter mijn bureau blijf zitten dan weet ik precies hoe het gaat. Ik ga met verschillende klussen tegelijk aan de slag omdat ze af moeten. Afspraken inplannen, e-mail afhandelen, even bellen, een artikel voor de nieuwsbrief schrijven. Ik vlieg van de hak op de tak. Ik word er onrustig van en mijn hoofd wordt steeds voller waardoor ik me niet goed kan concentreren. Een goed moment om even pauze in te lassen. Even een planning maken en kijken wat echt nu moet en wat kan wachten.

Met de schoffel de tuin in

Ik pak er een kop thee bij en neem mijn lijstje mee naar buiten. De tuin van CoachUnique is prachtig. Het zoemt aan alle kanten als ik via het smalle paadje naar het terras loop. De kleine witte rozen bloeien nog en ik zie al bloemen van de zonnehoed. De tafel kan ook wel even een sopje gebruiken bedenk ik als ik ga zitten. Maar ik laat het even voor wat het is. Want als ik de tafel ga poetsen, dan sta ik straks met de schoffel in de tuin, ga ik het onkruid weghalen en komt er helemaal niets meer terecht van wat ik me had voorgenomen..

Prachtige vlinders

Met het lijstje voor me op tafel kijk ik naar de vlinders op de vlinderstruik. Atalantavlinders zijn het. Natuurlijk zoek ik dat even op. Het schiet niet op met mijn concentratie zo. Ik blijf naar de vlinders kijken en ben helemaal niet meer bezig met mijn lijstje. De grote bloempluimen zitten helemaal vol. Op elke bloempluim genieten groepjes vlinders van de nectar. Het enige waar ze mee bezig zijn is het zoeken van nectar. Als er bij de ene bloem geen nectar meer de vinden is vliegen ze naar een volgende bloem.

Jaloers op de vlinders

Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers. Want hier zit ik met mijn to do lijstje en ik kom er niet verder mee omdat ik me laat afleiden door de prachtige vlinders. Ik bedenk mij dat ik wel iets kan leren van die vlinders. Ze zijn gefocust op wat ze moeten doen en laten zich niet afleiden. Logisch natuurlijk want nectar zoeken is hun eerste levensbehoefte.

Overzicht geeft me rust

Ik pak mijn lijstje er weer bij. Strepen, aanvullen en een planning maken. Waar ga ik vandaag en komende dagen mee bezig? Wat staat er voor volgende week op de agenda en wanneer doe ik wat? Voor mij ligt nu een lijst met acties die ik in de agenda zet. In plaats van een bureau vol met gele post-its en onrust in mijn hoofd van alle dingen waar ik nog mee bezig ‘moet’ heb ik weer overzicht. Dit overzicht geeft me rust en zorgt voor minder druk en stress, ondanks dat er best wel wat klussen in mijn agenda staan.

Wil jij weer overzicht?

Merk jij ook dat jij het lastig vindt om het overzicht te houden en word je daar onrustig van? Ik kan je helpen om weer het overzicht te krijgen. Maak een afspraak voor een gratis online verkenningsgesprek via 06-83 60 45 14 of stuur mij een e-mail via de knop hieronder en ik denk graag met je mee.

Ja ik wil graag een afspraak maken

 

Inspiratie in je mailbox?

Wil je mijn blogs en inspiratie in je mailbox ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Genieten van de vlinders in mijn tuin?

 

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.