Die stomme achillespees

Die stomme achillespees

Wat een somber weer vandaag. Heel anders dan afgelopen zaterdag toen we een heerlijke wandeling maakten bij het Haaksberger Veen (gelukkig hebben we de foto’s nog). Wandelschoenen aan, de zon op ons gezicht. Echt genieten.

Niet weer die rotpees

Maar al na een paar kilometer begon mijn hak weer pijn te doen. Oh nee, niet weer die rotpees. Gewoon stug doorlopen. Misschien wordt het door het lopen wel minder. Natuurlijk wist ik ook wel dat dat niet zo slim was maar ik had echt geen zin om rechtsomkeert te maken en weer naar huis te gaan.

Oefeningen van de fysio

Ondanks dat het heerlijk was om buiten te zijn was ik blij dat ons rondje er op zat en ontzettend opgelucht toen ik mijn wandelschoenen in de schuur kon zetten. Die achillespees speelt nu al een tijdje op. Van de fysio oefeningen gekregen en mijn lieve sportmasseur heeft hem pas even goed onderhanden genomen (vond haar toen trouwens even echt niet zo aardig) waardoor het weer een stuk beter ging dan daarvoor. Maar bij iets te veel lopen op platte schoenen, is het dus nog niet echt wat het moet zijn.

Ik maak mezelf iets wijs

En nu een paar dagen zakt het eindelijk een beetje af. Toch maar weer elke dag die oefeningen doen (die discipline was ook een beetje in het slop geraakt). Wat vaker schoenen met een hak aan en hopen dat het snel weer over gaat. Maar heel eerlijk weet ik ook wel dat ik mezelf iets wijs maak. Want een beetje rekken en strekken op de trap en de kuitspieren sterker maken, dat is echt niet genoeg. Dan heb je iemand nodig die er voor zorgt dat de boel even wordt losgemaakt.

Straks weer lekker lopen

Gelukkig staat in mijn agenda al een afspraak om mijn schouders en nek los te maken bij de sportmasseur (want veel achter je computer zitten = vinden je spieren niet zo leuk dus onderhoud nodig). Dan moet die irritante pees er ook maar even aan geloven. Want alleen op die manier kan ik straks weer lekker lopen zonder dat die stomme pees me weer dagenlang het leven zuur maakt.

Verwennerij

Het was trouwens wel even een stap om naar de sportmasseur te gaan. Ik vond het in eerste instantie wel een beetje verwennerij om een keer in de zoveel tijd naar de sportmasseur te gaan. Maar het was een verademing (een betonblok was er niks bij) en toen ze de afgelopen maanden niet open mocht zijn, kwam ik er achter hoe fijn het is als de boel niet meer helemaal in de knoop zit. Het was dus een verademing (en ook heel gezellig) om weer naar haar toe te gaan.

Hulp uit een zelfhulpboek

Ik zie hetzelfde gebeuren als iemand zich oververmoeid en opgebrand voelt door te veel werk en de druk van al het moeten. Je kunt dan ook denken dat het vanzelf over gaat. Als je al heel lang onder te hoge druk hebt gewerkt en elke dag met buikpijn naar je werk gaat van de stress. Hoe denk je dan dat je jezelf met een burn-outtest en wat tips van het internet en een zelfhulpboek ‘hoe leer ik mediteren?’ wel weer op de rit kunt krijgen?

Oververmoeid en opgebrand

Nu behandel ik natuurlijk geen schouders of achillespezen. Maar wat mijn sportmasseur voor mijn schouders en achillespees doet, dat doe ik voor jou als je je oververmoeid en opgebrand voelt omdat je te lang te veel van jezelf hebt gevraagd. Jarenlang over je grenzen bent gegaan, altijd klaar staat voor een ander en er achter komt dat al het plezier in je werk weg is en je nergens meer van kunt genieten.

Blijf je doorworstelen?

Je kunt natuurlijk net zo lang doorworstelen totdat je op een dag alleen nog maar naar je beeldscherm zit te staren zonder dat je ziet wat er staat. Of dat je ineens met je auto in de sloot ligt door een blackout en met een burn-out op de bank komt te zitten. Maar je kunt dit ook voor zijn. Denk je nu: dit gaat best een beetje over mij en wil je hier eens over praten? Neem dan gerust contact met mij op.

Inspiratie in je mailbox

Vind je het leuk om mijn blogs automatisch in je mailbox te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.