Durf jij ballen te laten vallen?

Durf jij ballen te laten vallen?

Altijd ben je bezig. Vanaf het moment dat je ’s ochtends opstaat en begint aan je vaste ochtendritueel (douchen, aankleden, tafel dekken, melkbekers vullen, brood smeren voor in broodtrommels, gymspullen klaarleggen, was in de wasmachine) totdat je ’s avonds uitgeput in je bed rolt (nadat je de was hebt opgevouwen, het toilet nog even hebt gepoetst, de woonkamer hebt gestofzuigd en de keukenvloer hebt gedweild). Tussendoor heb je natuurlijk ook nog gewerkt, eten gekookt, de afwas gedaan, huiswerk doorgenomen met je zoon en snel even de krant doorgebladerd.

Een heleboel klussen op hun lijstje

Als je dit lijstje ziet dan word je misschien al moe als je er aan denkt. Maar voor veel vrouwen is dit helemaal geen vreemd lijstje. Dit is meestal gewoon het ‘dagelijkse basislijstje’. De vrouwen die ik coach omdat het hen niet meer lukt om alle ballen in de lucht te houden, hebben vaak nog een heleboel andere klussen op hun lijstje staan. En natuurlijk zijn ze ook nog leesmoeder op school, lopen ze een of twee keer in de week hard om in conditie te blijven en proberen ze ook nog af en toe tijd vrij te maken voor een kop thee bij hun beste vriendin.

Maar 24 uur in een dag

En daar komt het zaterdagprogramma nog bij. Boodschappen doen, even langs bij hun ouders, blad harken, meerijden naar de hockeywedstrijd van hun dochter of de voetbaltraining van hun zoon. Er zit maar 24 uur in een dag en gelukkig heeft de week zeven dagen. Maar als je al die dingen naast elkaar zet, dan hoef je geen raketgeleerde te zijn om te zien dat je dit niet vol blijft houden. Want naast al die dingen die ze doen voor hun gezin en thuis, hebben ze vaak ook nog een intensieve baan die veel van hen vraagt. En met al dat thuiswerken, is het soms lastig om de grenzen tussen werk en privé te bewaken. Vaak gaat ook ’s avonds nog wel een keer de laptop aan omdat het op het werk niet lukte om het werk af te krijgen.

Hoe tank je bij?

Maar waar blijf je zelf met al die klussen? Hoe zorg je er voor dat je weer bijtankt? Dat je even tijd hebt voor jezelf. Gewoon om even te ontspannen. Of de dingen te doen waar je plezier in hebt. Even helemaal niets. Voor je uitstaren, een lekkere wandeling maken. Vaak komt het er niet meer van omdat je programma bom en bomvol zit.

Het kwartje valt

Als ik iemand coach en vraag om eens een lijstje te maken van alles wat ze doen dan kijken ze me altijd een beetje vragend aan. Dit meent ze toch niet serieus? Wat heeft dat nu voor nut? Maar als ze het lijstje hebben gemaakt en ze al die dingen die ze doen op papier voor zich zien, dan zie ik vaak dat er een kwartje valt.

Altijd in touw

Ze vinden het zo normaal dat ze dit allemaal doen dat ze niet eens doorhebben hoeveel werk ze op een dag verzetten. De hele dag rennen en vliegen. Altijd in touw. Raar toch dat je ’s avonds op de bank ploft en alleen nog maar voor de tv wilt hangen? Gek he, dat je op een bepaald moment nergens zin meer in hebt. En dat het je niet meer lukt om je te concentreren op je werk.

Een burn-out te pakken

Pas als je het inzicht hebt in hoe jij je dagen volpropt, kun je gaan kijken wat je anders kunt doen. Dat is echt wel nodig. Want als je zo doorgaat, dan ben je de ideale kandidaat voor een burn-out. En daar wil je echt niet aan denken.

Workshop ‘Minder ballen in de lucht’

Denk jij diep van binnen: oeps, dat lijstje zou wel eens mijn lijstje kunnen zijn? Dan is de workshop ‘Minder ballen in de lucht’ op woensdagavond 10 november iets voor jou. Ik weet zeker dat je na afloop van deze workshop naar huis gaat met een aantal handige tips op zak om andere keuzes te maken zodat je jezelf minder snel voorbijloopt. Wil je meer weten? Of je nu al aanmelden? Bel mij dan op 06-83 60 45 14. Wees er snel bij want vol = vol.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.