Echt even puin ruimen

Echt even puin ruimen

Omdat we de indeling in de garage wat willen veranderen, moest er eerst worden opgeruimd. Vanmiddag toch maar eens begonnen. Opruimen vind ik niet zo erg maar weggooien vind ik soms lastig. Ik stelde het daarom steeds weer uit.

Veel herinneringen

Na het overlijden van mijn moeder afgelopen jaar waren er heel wat spullen bijgekomen. Ik kon het niet over het hart verkrijgen om de spullen die nog goed te gebruiken zijn weg te doen. Een koffer met onze kinderfoto’s, schilderijtjes, de waterkoker en het kleine oventje waarin ze haar tosti’s bakte. Een kastje met herinneringen en papieren die we nog een keer uit moeten zoeken. Alles stond op verschillende plekken in de garage waardoor het nog veel meer leek.

Allemaal stapeltjes

Vanmiddag samen met onze zoon een eerste begin gemaakt met zijn werkbank en het speelgoed waar hij toch niet meer mee speelt. Gelukkig hebben we genoeg ruimte en zijn we begonnen met het sorteren. Eerst hebben we allemaal stapeltjes gemaakt en de spullen verdeeld over de garage. Wat kan er zeker weg, wat moet er blijven en waarover twijfelen we nog en zoeken we morgen verder uit.

Wat een boel spullen

Tjonge, wat hebben we een boel spullen verzameld. Maar in niet al te lange tijd hadden we een kruiwagen vol met spullen die weg konden. Doordat we de spullen op die manier hadden gesorteerd zag het er al snel een stuk beter uit. En uiteindelijk hadden we aan het eind van de middag een paar mooie lege schappen. Morgen weer even verder sorteren, de spullen die weg kunnen in de aanhanger en dan pakken we alles wat we willen bewaren weer netjes in.

Opgeruimd gevoel in mijn hoofd

Voor mij geeft het opruimen van kasten mij ook een opgeruimd gevoel in mijn hoofd. Als je te veel spullen om je heen hebt dan overzie je het niet meer. Je kunt niets terugvinden, weet niet meer wat je hebt en je bent veel tijd kwijt met het zoeken. Door de spullen te sorteren en te verdelen over verschillende stapeltjes, kun je beter kijken wat je er mee wilt doen.

Stress en onrust door te veel aan je hoofd

Zo gaat het ook vaak tijdens de coachtrajecten. Ik merk dat veel mensen vaak met zo veel dingen tegelijk bezig zijn dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Dat geeft stress en ze voelen zich onrustig. Als je al (te) veel te doen hebt, dan raak je het overzicht kwijt. Daarom gaan we in een coachtraject stap voor stap de boel ‘sorteren en opruimen’. Daardoor krijgen ze weer lucht en rust in hun hoofd. Omdat we als het ware stapeltjes maken, kunnen ze zelf kiezen waar ze mee aan de slag willen gaan en waarmee nog niet. Stapsgewijs en op hun eigen tempo pakken ze deze ‘stapeltjes’ aan. In de volgende sessies gaan we daarmee verder en vaak krijg ik terug dat dit hen de energie heeft gegeven om ook op het werk en thuis weer structuur aan te brengen in wat ze moeten doen.

Een mooie chillplek

En morgen gaan wij verder met het opruimen van onze garage. De aanhanger inpakken, dozen leegmaken en de schappen opnieuw inrichten. Ik zie er nu al naar uit dat we weer overzicht hebben. En er moet een chillplek komen voor onze zoon. In de hoek komt onze oude bank zodat hij met zijn vrienden Formule 1 kan kijken op de TV van oma.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.