Een hele zere teen

Een hele zere teen

Deze week was ik bij de pedicure. Mijn grote teen deed pijn omdat de nagel in de hoeken wat klem zat. Dat merkte ik pas goed toen we pas een paar dagen in Berlijn waren en hele stukken gingen lopen. Dus toen we terug waren heb ik toch maar direct een afspraak gemaakt.

Het viel gelukkig mee

Achteraf bleek het allemaal wel mee te vallen en ging ik met een paar keurig gepedicuurde voeten weer naar huis. Ik heb direct maar een afspraak gemaakt voor de volgende keer want ik ken mezelf inmiddels wel een beetje. Ik had het een hele tijd uitgesteld om te bellen voor een afspraak. En als mijn teen niet zo ontzettend pijn had gedaan, dan had ik misschien nog wel even gewacht. Niet echt handig bedacht ik mij later. Zo’n ingegroeide nagel gaat alleen nog maar meer pijn en leidt alleen maar tot ellende. En omdat ik tegenwoordig best veel wandel zit ik daar dus helemaal niet op te wachten.

Waarom zou je wachten?

Zo gaat het ook met in actie komen als je niet zo lekker in je vel zit. Waarom zou je wachten met hulp vragen totdat je geen nacht meer kunt slapen van de stress? Je elke ochtend met buikpijn naar je werk gaat? En als iemand je een simpele vraag stelt je niet meer kunt stoppen met huilen?

Zelf alles oplossen

Ik weet dat het niet gemakkelijk is om te zeggen: ‘help mij hierbij’. Want als je gewend bent om altijd alles zelf wel op te lossen, je in je leven vaker je neus hebt gestoten en als je dan eindelijk hulp durft te vragen, je vooral wordt overspoeld door allemaal goedbedoelde (nietszeggende) adviezen als ‘maak je toch niet zo druk om je werk’, ‘ga er even tussenuit, ga iets leuks doen’, of de problemen van de ander. Daar ben je echt niet mee geholpen. Dan laat je het wel uit je hoofd om te zeggen hoe je je echt voelt.

Onderhoud van jezelf

Het zou zo mooi zijn als coaching een normaal onderdeel zou worden van ons dagelijks leven. Dat je naar een coach gaan ziet als normaal onderhoud van jezelf om gezond te blijven en lekker in je vel te blijven. En als er even iets is kun je het meteen bij de wortel aanpakken. Want het hoeft toch niet eerst allemaal zo veel pijn te doen? Het is toch nergens voor nodig om jezelf allemaal ellende aan te doen totdat het echt niet meer gaat en je wel durft te zeggen: ‘Stop! Zo wil ik het niet langer’.

Olie peilen van je auto

Je laat (als het goed is) toch ook regelmatig wat onderhoud doen aan je auto. Olie peilen, bandenspanning controleren en andere technische zaken waarvan ik zelf geen verstand heb maar daarvoor wel bij de deskundigen van de garage terecht kan. Een keer in de zoveel tijd een APK zodat je weet hoe het er voor staat. Natuurlijk is dat geen garantie dat je niet ’s nachts om twaalf uur in het buitengebied staat met een kapotte auto (waarvoor we dan gelukkig de ANWB hebben om je te hulp te schieten). Maar voorkomen is beter dan genezen.

Gaat dit over jou?

Denk je nu: dit gaat over mij en wil jij hier eens met mij over sparren? Bel mij dan op 06-83 60 45 14 of stuur mij een berichtje. Of maak direct een afspraak voor een gratis gesprek want ik heb volgende week nog één plekje vrij. Of meld je aan voor mijn workshop ‘Aan de slag met je kwaliteiten’ op woensdagavond 25 januari.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.