Een warm hart met Valentijnsdag

Een warm hart met Valentijnsdag

Bij het boodschappen doen zag ik overal rode harten. Taarten, chocolade, boeketten met een hartvormig kaartje er aan, zelfs pizza in hartvorm kwam ik tegen. Je kunt er niet meer omheen. Valentijnsdag. Een dag dat je de liefde van je leven in het zonnetje mag zetten.

Een mooi boeket rode rozen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een mooie valentijnskaart te sturen naar je geliefde. Of een prachtig boeket rode rozen geeft aan je lief. Maar hoe mooi zou het zijn als je eens om je heen kijkt. En dat je iemand anders die je dierbaar is in het zonnetje zou zetten?

Rots in de branding

Ik spreek zo veel vrouwen die zichzelf voorbijlopen omdat ze altijd druk en in de weer zijn. Je kent ze vast. Die vriendin, collega of buurvrouw die altijd voor iedereen klaar staat. Ze werkt zich een slag in de rondte om het iedereen naar de zin te maken. Niets is haar te veel. Ze is de rots in de branding op haar werk, haar gezin komt altijd op de eerste plaats, ze doet de boodschappen en de tuin voor haar ouders. Het werk en anderen gaan altijd voor. En helemaal onderaan, daar bungelt ze zelf. Iedereen leunt altijd maar op haar. Je zou bijna denken dat er onzichtbaar op haar voorhoofd staat geschreven ‘ik help je wel’. Als iedereen altijd op je leunt, geen wonder dat je je doodmoe en opgebrand voelt.

Uiterlijke schijn

Die sterke vrouw die alles aankan, dat is vaak alleen maar uiterlijke schijn. De andere kant laat ze meestal niet zien. Want zelf hulp vragen is ontzettend eng. En toegeven dat het niet meer gaat, dat voelt voor haar als een teken van zwakte.

Een ontbijtje op bed

Ook zij zou het wel eens op anderen willen leunen. Dat je aan haar vraagt hoe het (echt) met haar gaat. Natuurlijk doet ze het hele gedoe van Valentijnsdag af als onzin, commercieel geneuzel. Al vindt haar praktische aard dat gedoe en die kruimels in bed helemaal niks. Dat eitje en een lekker beschuitje op bed op zondagochtend, dat zou ze ook wel eens fijn vinden.

Warm hart voor jezelf?

Valentijnsdag is een mooi moment om ook je beste vriendin, je collega die jou altijd uit de brand helpt of iemand anders die je dierbaar is, een fijne Valentijnsdag te wensen. En als je heel eerlijk bent? Hoe zit het nu eigenlijk met een warm hart voor jezelf? Gun jij jezelf ook die mooie Valentijnswens die je aan een ander geeft?

Inspiratie in je mailbox

Vind je het leuk om mijn blogs automatisch in je mailbox te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.