Ervaringsverbinder: mijn eretitel

Ervaringsverbinder: mijn eretitel

Voor mijn eindpresentatie van de training Volle kracht vooruit bladerde ik door mijn aantekeningen en opdrachten en ook door mijn kleine aantekenboekje dat ik de afgelopen anderhalf jaar overal mee naar toe nam. Wat is het toch mooi om af en toe even terug te bladeren in herinneringen. Ik kwam verschillende overdenkingen tegen. En ook een spreuk van Aldous Huxley die ik al eind vorig jaar een keer had opgeschreven.

Ervaring is niet wat een mens overkomt; het is wat een mens doet met wat hem overkomt (experience is not what happens to a man; it is what a man does with what happens to him).

“Ik ben ervaringsverbinder”

Het is al weer even geleden maar ik moest ineens terugdenken aan mijn gesprek bij de ontwikkeling van de huisstijl voor CoachUnique. In het voorgesprek bij het reclamebureau spraken we over mijn ideeën, mijn missie, de diensten die ik wilde aanbieden en natuurlijk over mijzelf als mens en als coach. “We gaan op zoek naar de rode draad en de ervaringen in iemands leven. Ieder mens wordt gevormd door zijn of haar ervaringen en deze ervaringen kun je op een positieve manier inzetten in je leven van nu. Ik ben ervaringsverbinder!”.

Ik zie zijn gezicht nog voor me en hoor nog zijn reactie toen ik zei dat ik dit op mijn visitekaartje wilde hebben. “Dat woord bestaat helemaal niet!” En juist zijn reactie maakte dat ik wist dat het goed was om juist dit op mijn kaartje te zetten.

De kracht van jouw ervaringen

In de afgelopen tijd is het mij steeds duidelijker geworden hoe waardevol het is om te leren van je ervaringen en daarvan gebruik te maken. Niet in de slachtofferrol want als slachtoffer bereik je niets. Je beperkt je zelf en raakt de regie kwijt. Juist inzicht krijgen in hoeveel kracht jouw ervaringen je kunnen geven zorgt er voor dat je het leven weer aan kunt als je het even wat moeilijk hebt. Je hoeft daarvoor niet diep ik je leven te graven. Natuurlijk raken we in een coachsessies soms iets aan dat pijnlijk is maar het is helemaal niet nodig je hele historie op tafel te leggen. Door datgene wat pijnlijk is wel aan te durven kijken, merk je dat het vaak wat minder zwaar wordt.

Geen mooie marketingtruc

Nu ik bezig ben met terugkijken op mijn training, realiseer ik mij weer hoe belangrijk deze zelf bedachte ‘titel’ voor mij is. Het is niet een leuk idee of een mooie marketingtruc. Dit hoort bij mij. Dit is wie ik ben en dit is de essentie van hoe ik werk. De ervaringen in mijn leven hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. Het verlies van mijn vader toen ik zelf net acht jaar oud was heeft grote invloed gehad op mijn leven. Mijn ervaringen hebben mij sterker gemaakt. Ik durf nu zelfs te zeggen dat ik daardoor uitdagingen ben aangegaan die ik anders misschien niet was aangegaan.

Mijn eretitel

Deze titel zie ik een beetje als een eretitel. Mijn leven was heel anders gelopen en ik ben dankbaar dat ik als coach anderen kan helpen te ontdekken hoe zij gebruik kunnen maken van hun ervaringen om zelf sterker in hun leven te kunnen staan. Ervaringsverbinder, een titel die ik met trots draag en altijd op mijn kaartje zal blijven staan. Ik hoop dat ik nog veel mensen mag helpen om de rode draad in hun leven te ontdekken zodat ze een gelukkiger leven kunnen gaan leiden.

Jouw rode draad

Wil jij de rode draad in jouw leven ontdekken? Ik help je graag. Stuur mij een e-mail via d.steenbruggen@coachunique.nl of bel 06-83 60 45 14. Een bericht sturen via Whatsapp kan natuurlijk ook.

rode bol wol

 

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.