Even opladen

Even opladen

Regelmatig adviseer ik de mensen die ik coach dat het nodig is om af en toe even stil te staan bij waar je mee bezig bent. Even afstand nemen en de tijd nemen om zaken te laten bezinken. Of even rust nemen als je een (te) drukke tijd hebt gehad. En zoals dat gaat met de elektricien die de meterkast in zijn huis nog op orde moet brengen of de loodgieter met een lekkende dakgoot. Soms is het moeilijk om het advies dat je een ander geeft ter harte te nemen.

Een hectisch jaar

Ik kan wel zeggen dat het afgelopen jaar een hectisch jaar was. Onze zoon ging voor het eerst naar de middelbare school. Voor het eerst alleen met de bus is een hele verandering. Ziekte en verlies dichtbij in onze familie. Veel gewerkt. Verschillende grote evenementen georganiseerd. Een intensieve training gevolgd en nu bezig met een studie. Kortom: een jaar dat voor ons de boeken in gaat als een jaar met hoogte- en dieptepunten.

Even helemaal niets

Een paar weken geleden begon het bij mij al een beetje te kriebelen. Wat zou ik er graag even tussen uit gaan. Even geen verplichtingen. Genieten van lekker weer en even helemaal niets. Direct kwam daar het bekende stemmetje naar boven ‘maar er moet nog zo veel gebeuren. Dan kun je toch niet weg gaan?’. Gelukkig ken ik het stemmetje goed genoeg. Ik heb hem gelijk gegeven. Natuurlijk moet er veel gebeuren. Maar juist dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat de accu opgeladen is. Want met een lege accu gebeurt er niets.

Keizerin Sissi

Het kriebelende gevoel zette door en we begonnen ons te verdiepen in een weekje weg. Omdat we altijd kamperen was het nog wel even een uitdaging om uit te zoeken waar we naar toe wilden gaan maar uiteindelijk kwamen we in de meivakantie op Corfu terecht. En het was een heerlijke week. Onze zoon vond zijn eerste vliegreis spannend maar ook erg leuk. We hebben alle mooie (en minder mooie) plekken van het eiland bezocht. We kwamen in het Achilleion, het paleis waar keizerin Sissi regelmatig verbleef. De herinneringen aan de Sissi-films die we zo vaak bekeken met Kerst kwamen weer voorbij. Met een bootje bezochten we de blauwe grotten en we hebben gesnorkeld in het ijskoude maar helderblauwe water op een van de prachtige stranden in een afgelegen baai. Met een bootje langs de kust en aanleggen bij een klein restaurantje aan het water. Even helemaal offline. Niet aan het werk. Geen blogs schrijven (al was dat wel met een beetje schuldgevoel). Gewoon genieten van mijn gezin en een prachtige omgeving.

De accu is weer opgeladen

Inmiddels zijn we weer een weekje terug. Weer aan het werk gaan was wel even wennen maar wat is het ontzettend fijn om er even tussen uit te gaan en je accu op te laden. Een fijn boek lezen in plaats van bezig zijn met de digitale wereld. Met een opgeladen accu kunnen we er weer tegen aan. Ik neem me voor om ook thuis wat vaker ‘offline’ te gaan en de tijd te nemen voor een stevige wandeling. ’s Avonds op de bank met een mooi boek in plaats van nog even wat werk af te maken. Want morgen is er weer een dag en als ik regelmatig tijd neemt voor mezelf, blijft mijn accu beter opgeladen. Want door inspanning en ontspanning af te wisselen, voel ik mij beter. Er komt veel meer uit mijn handen en ik ben creatiever en productiever dan wanneer ik uren achter elkaar aan het werk blijf. Ik heb weer energie en heb zin in de trainingen die er weer aan komen. Om je accu op te laden hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Ook dichtbij zijn genoeg mogelijkheden. Het belangrijkste is de tijd te nemen voor jezelf. We wonen in een prachtige omgeving en de natuur is altijd dichtbij. In een paar minuten wandel je in het bos en wat is er fijner dan in de natuur zijn, om je heen te kijken, naar de vogels te luisteren en je hoofd helemaal leeg te maken tijdens een stevige wandeling.

Wil jij je accu weer opladen?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het opladen van je accu? Ik denk graag met je mee. Bel naar 06 – 83 60 45 14 of stuur mij een e-mail d.steenbruggen@coachunique.nl.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.