Ga toch gewoon iets leuks doen!

Ga toch gewoon iets leuks doen!

Ze zit er helemaal doorheen. Pasgeleden is ze behoorlijk ziek geweest. Sinds kort werkt ze weer volledig. Maar bijna elke dag gaat ze met buikpijn naar haar werk, Aan alles merkt ze dat het echt nog niet goed gaat. Ze voelt zich vermoeid en is blij als ze ’s avonds met een dekentje op de bank kan kruipen.

Ze voelt zich schuldig

Eigenlijk zou ze nu nog niet moeten werken. Maar ze voelt zich schuldig ten opzichte van haar collega’s. Want het is al zo druk. En er zijn ook andere collega’s ziek. Ze is al een paar weken uit de running geweest en net weer begonnen. Dan kan ze zich nu toch niet al weer ziek melden?

Er even tussenuit

Haar werk vraagt zo veel energie dat er geen ruimte meer is voor iets anders. De dagen bestaan uit eten, slapen en werken. Ze heeft het gevoel dat ze aan het overleven is. Dat maakt haar verdrietig. Ze zou er graag even tussenuit willen. Weer wat meer mensen zien. Even iets leuks gaan doen waar ze ook van kan genieten. Maar ze heeft er de puf niet voor.

Het lukt niet meer om op te laden

Je komt in een vicieuze cirkel terecht: het werk vraagt te veel energie. Je accu raakt leeg dus je zou je energiepeil weer op moeten laden. Omdat je geen energie meer over hebt om naast je werk nog iets anders te doen, lukt het je ook niet meer om jezelf weer op te laden. Met het gevolg dat je accu nog verder leeg raakt. Niets aan toe te voegen toch?

De vaatwasser uitpakken is al te veel

Het antwoord hoe je dit kunt doorbreken is niet zo eenvoudig als het lijkt. ‘Ga gewoon iets leuks doen. Even je zin verzetten’ is dus een advies waar je nu nog niet mee geholpen bent. Mensen zeggen dit vaak omdat ze niet goed begrijpen hoe het is om zo moe te zijn dat de vaatwasser uitpakken al te veel is.

Wat kost het jou?

Toegeven dat het niet goed met je gaat is de eerste stap. En daarna kun je jezelf de vraag stellen: wat levert het mij op als ik zo doorga? En wat kost het mij als ik dit zo blijf doen? Vaak kom je er dan pas achter dat het je veel meer kost dan dat het je oplevert. En dan heb ik het niet over geld… Dit kan heel confronterend zijn maar daarmee heb je de eerste stap gezet om de cirkel te doorbreken.

Wat heb jij nodig?

Als je dit antwoord weet kun je kijken wat je nodig hebt om je weer beter te voelen. Dat kunnen hele kleine dingen zijn. Het gaat niet om een fietstocht door de Andes of een yogaretraite van een week. Knutselspullen halen bij de Action, een cake bakken of een wandeling in het bos. Juist die kleine dingen kunnen je helpen om uit de sleur te komen en te stoppen met het denken, denken, denken.

Gaat dit over jou?

Heb je nu het gevoel: dit gaat over mij maar ik zou niet weten hoe ik dit kan veranderen. Ik help je hier graag bij. In december heb ik in mijn agenda nog twee plekken vrij voor een gratis gesprek van een half uur (online of telefonisch). Blijf hier niet alleen mee worstelen. Pak je telefoon en stuur mij een berichtje. Het leven is veel te mooi om er niet van te genieten.

Inspiratie in je mailbox?

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Meld je dan aan voor mijn inspiratiemail en ontvang wekelijks inspiratie in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.