Geen vakantie?

Geen vakantie?

Ondanks dat de maatregelen rond het coronavirus verder worden versoepeld, vind ik het niet aantrekkelijk om op vakantie te gaan. Want voor je het weet slaat het virus weer toe en gaat de boel weer op slot.

Maar wat zou je kunnen doen?

En ik ben niet de enige die dat denkt. Om mij heen hoor ik dat dit voor veel mensen geldt. Natuurlijk kun je in Nederland op vakantie maar ook dan kan het lastig zijn om de anderhalve meterregel te handhaven. En waar ga je dan naar toe? Even een dagje winkelen is misschien niet zo handig als heel Nederland vakantie heeft. En even spontaan een museum bezoeken zit er niet in.

Een lastig dilemma

Wat doe je nu met je geplande vakantie? De hele zomer doorwerken is voor velen geen optie. Er zullen werkgevers zijn die graag willen dat je nu gaat werken omdat in de afgelopen weken al veel omzet verloren is gegaan. Aan de andere kant zijn er werkgevers die er ook niet op zitten te wachten dat je je vakantie meeneemt naar volgend jaar.

Het was een drukke tijd

Ik denk dan aan alle mensen in de zorg die veel voor hun kiezen hebben gehad. En we werkten de afgelopen maanden met zijn allen vooral thuis waarbij werk en privé continu door elkaar liepen. En wat te denken van de ouders die thuiswerken combineerden met de zorg voor hun kinderen, de vaders en moeders die hun kinderen thuis lesgaven en daarnaast probeerden ook nog een goede medewerker te zijn.

Een dubbel gevoel

Want als je hebt gespaard voor een reis naar New York of lekker met je gezin drie weken naar een camping in Spanje zou gaan, dan is het wel zuur dat dat niet doorgaat en je nu vakantie opneemt terwijl je (nog) geen plannen hebt. Je een voucher in de kast hebt liggen maar geen vakantieplannen.

We zijn wel toe aan vakantie

Toch is het belangrijk om niet in de valkuil te stappen en de vakantie dan maar even uit te stellen. Het is echt nodig om af te schakelen van het werk. Geen verplichtingen. Even niets moeten, uitslapen en doen waar je zin in hebt helpt je om je accu weer op te laden. En een weekend is daarvoor echt niet genoeg. Neem lekker even vrij en zorg voor een vakantiegevoel. Dat kan ook thuis. Zet je werktelefoon uit. Je computer uit het zicht en genieten maar.

Maak er een mooie zomer van

Misschien kun je nu niet naar je favoriete vakantieplek maar er zijn genoeg alternatieven om een vakantiegevoel te krijgen. Bij ons in de buurt zijn er bijvoorbeeld hele mooie zwemplassen waar je heerlijk een dagje naar toe kunt gaan en ook de ruimte hebt. En als je in zo’n prachtige omgeving woont als wij dan ga je graag een rondje fietsen of wandelen in het bos. Wees creatief en er is vast wel een oplossing te vinden. In onze tuin staat nu de tent waar onze zoon met zijn vrienden een kampeerweekje heeft. Tafels en stoelen in de garage omdat het best vaak regent. Ze doen samen boodschappen en koken zelf hun eten. Ze hebben het reuze naar de zin en ook dat is vakantie.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Ben je in de afgelopen tijd (te) druk geweest en vind je het lastig om af te schakelen? Ik denk graag met je mee hoe je er voor kunt zorgen dat je accu weer opgeladen wordt. Bel voor een afspraak of stuur mij een Whatsappbericht via 06 – 83 60 45 14.