Geen vakantiestress

Geen vakantiestress

Is het zwoegen voordat je aan je vakantie begint of zit je al een beetje in de relaxmodus? Voor sommigen is op vakantie gaan alleen maar stress. Op het werk moeten nog veel klussen worden gedaan. En op het laatste moment komen er nog vragen waar je eigenlijk niet meer aan wilt beginnen. Maar ja, je laat je collega’s er niet mee zitten. Ook thuis zijn er vaak nog klussen die je echt even wilt doen voor je op vakantie gaat. Een hoop vakantiestress dus.

Waarom op vakantie?

Als je er goed over nadenkt is het eigenlijk best een beetje raar. Je gaat op vakantie om lekker uit te rusten en af te schakelen van je werk en je verplichtingen. Maar voordat je op vakantie bent, ren je nog je benen uit het lijf. De tuin nog even doen, de was draaien, koffers pakken, kampeerspullen klaarzetten, boodschappen doen, je huisdier naar de vakantieopvang. Pffft. Als je dit zo achter elkaar ziet staan vraag je je af waarom je op vakantie gaat. Zoveel stress. Wat doen we ons zelf aan. Dat hoor ik van heel veel mensen om me heen en toch blijven we op vakantie gaan. Want ondanks de vakantiestress is het zo fijn om een ander land te zien, andere culturen te bezoeken, naar musea te gaan, te slenteren in een klein dorpje en te genieten van een terrasje in de zon.

Een vakantiegevoel

Spullen klaarzetten en de caravan inpakken geeft mij altijd al een vakantiegevoel. Nog even naar de drogist, toilettassen inpakken en de vakantieboekjes nog even doornemen. Dat vind ik het leuke van vakantie. Soms vind ik de vakantievoorbereidingen wel wat stressvol. Het werk loopt vaak toch nog wat langer door dan dat ik zou willen. En op het laatste moment ben ik meestal wel even bang dat ik iets vergeet. Maar als ik eenmaal in de auto zit, we ‘s ochtends onze eerste koffie uit de thermoskan drinken en tussen de middag samen een broodje eten dan is de vakantie echt begonnen. Als we dan ‘s avonds op de overnachtingscamping aankomen, dan zijn de voorbereidingen al snel vergeten. Zodra we op de vakantiebestemming zijn dan kan ik echt genieten.

Dit jaar geen vakantiestress

Omdat we dit jaar niet op vakantie gaan, is het dit jaar echt anders. Ook dat voelt een beetje vreemd. Het vakantiegevoel moet nog wel een beetje komen. En het weer werkt niet echt mee. Vakantie in eigen huis vieren vraagt even wat aanpassing. Maar het scheelt wel een heleboel geregel vooraf. Geen koffers pakken. En vooral geen vakantiestress. Ik ben dus heel benieuwd hoe ons deze ‘vakantie’ zal bevallen. We zijn al aan het plannen wat we gaan doen. Sommige dagjes uit moet je reserveren maar voor een fietstocht of een dagje weg met de oldtimer hoef je niets te regelen. Dat geeft een fijn gevoel van vrijheid. Ik zie er naar uit om even lekker af te schakelen. Nog even naar de bibliotheek voor wat extra boeken want in onze vakantie zijn ze gesloten. En over een paar daagjes lekker helemaal niets. Heerlijk.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.