Zoveel om van te genieten

Zoveel om van te genieten

Oh wat missen we het persoonlijk contact met elkaar. Privé en in ons werk. Niet even spontaan bij elkaar op bezoek. Samen met vrienden uit eten. Een praatje met collega’s bij het koffie-apparaat of even bij elkaar binnenlopen met een korte vraag. “Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar ik mis tegenwoordig zelfs het wekelijkse werkoverleg” zei een cliënt.

We hebben genoten

Met al die donkere dagen sluipt de somberheid er wel een beetje in. De hele dag met je gezicht voor een beeldscherm, praten tegen allemaal gezichten op je scherm. Niet iets om blij van te worden. De sneeuw en het ijs met de prachtige blauwe luchten maakten de afgelopen week veel goed. Heerlijk om buiten te zijn. Een mooie wandeling maken door het bos. We hebben genoten van de zon op ons gezicht en ondanks de -15 voelde het niet eens koud aan.

Mooiste tijd van het jaar

Ik zag net de sneeuwklokjes in de tuin. De afgelopen dagen waren ze verstopt onder een dikke laag sneeuw. Net als wij genieten ze nu van het voorjaarszonnetje. De lente komt er aan. De lente vind ik de mooiste tijd van het jaar. De bloemen die weer gaan bloeien, het groen dat weer aan de bomen komt. Naar buiten als het zonnetje ook maar een beetje schijnt. Het blije gevoel van het voorjaar, dat kunnen we allemaal nu zo goed gebruiken.

We ontberen contact

In de media en ook om ons heen horen we dat veel mensen worstelen met het ontbreken van contact. Ze ervaren een gevoel van eenzaamheid. Ook staan veel mensen onder druk. Door het thuiswerken, doordat ze alle ballen in de lucht moeten houden in hun werk in combinatie met hun gezin. We snakken allemaal naar meer vrijheid en ontberen persoonlijk contact.

De seizoenen

Het begin van de lente zie ik als een moment van reflectie. We kunnen veel leren van de natuur. De natuur gaat altijd in hetzelfde ritme door. Dat is een zekerheid die vast staat. De seizoenen volgen elkaar in een vaste volgorde op. Koud, warm, onstuimig of rustig, het is niet te voorspellen. We hebben daar geen invloed op. Na de winter komt altijd weer de lente. Het moment van groei, bloei en een nieuw begin.

Dansen in de regen

Waar we wel invloed op hebben is hoe we er mee omgaan. “Hoe donker het ook is, het wordt altijd weer licht” zei mijn moeder altijd. Een motto waar ik respect voor heb want het was niet altijd eenvoudig om dat motto na te streven. Mopperen we over de kou en de gure wind of gaan we dansen in de regen? Draaien we ons ‘s ochtends nog een keer om omdat het te donker is om op te staan of kijken we naar de prachtige zonsopkomst? Of genieten we van de tere sneeuwklokjes in de lente en gaan we er op uit om al het moois om ons heen te kunnen zien? Het is maar net hoe je kijkt en wat je er mee doet. Hoe je daarmee omgaat, wat je denkt en tegen je zelf zegt bepaalt hoe je de huidige tijd beleeft.

In verbinding blijven

Er is zo veel om van te genieten. Voor de een is het glas half vol en voor de ander half leeg. Het is niet voor iedereen makkelijk om het mooie te kunnen zien. We kunnen elkaar daar wel bij helpen. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het zin in kleine dingen. Gewoon door er voor elkaar te zijn en met elkaar in verbinding te blijven. Even met elkaar bellen, een appje sturen, een mooie kaart of een wandeling door het bos om even bij te praten. Daar worden we allemaal gelukkiger van.

Mis jij verbinding?

Vind jij het lastig om te genieten van de mooie dingen? Worstel je met een slechte balans tussen werk en privé? Loop je vast in je werk of heb je burn-outklachten? Ik denk graag met je mee. Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak via 06 – 83 60 45 14.

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.