Heerlijke erwtensoep

Heerlijke erwtensoep

Erwtensoep: de een gruwt er van, de ander vindt het heerlijk. Smaken verschillen. Gelukkig maar. Ik vind erwtensoep heerlijk en kon de verleiding niet weerstaan een grote pan te koken. Veel verse groente, lekkere kruiden, een stukje vlees en natuurlijk de ouderwetse spliterwten. Alle ingrediënten bij elkaar en dan de tijd nemen om de soep te laten trekken. En vanmiddag kon ik genieten van het resultaat. Een heerlijke kop warme erwtensoep met dit regenachtige weer. Echt genieten.

Koken op gevoel

En wat heeft erwtensoep nu eigenlijk met coaching te maken? Het koken van een grote pan soep is vergelijkbaar een coachtraject. Je verzamelt ingrediënten en kiest de ingrediënten uit die het beste bij het recept passen.

Zelf kook ik altijd op gevoel. De basisingrediënten zijn aanwezig en daarnaast voeg ik er altijd nog iets extra’s aan toe om het gerecht nog lekkerder te maken. Soms mis ik een ingrediënt en ga ik op zoek wat een goed alternatief kan zijn. Ik weeg de ingrediënten niet af (behalve bij het bakken van een cake, koekjes of taart natuurlijk). Dit kan ik vooraf niet bedenken en mijn recept is in geen enkel kookboek te vinden. De spontaniteit maakt dat het gerecht echt van mij is. Zo gaat het ook als ik mensen coach. In een gesprek komt er van alles voorbij. Herinneringen van iemand, ideeën, wensen, dromen. Deze spontane reacties zijn zo belangrijk om iemand echt te kunnen helpen. Daar speel ik op in en al werkende weg bereikt de klant zijn doel.

De geur van knoflook

Koken heeft voor mij ook een ander belangrijk aspect. Ik kan er van genieten om te bedenken wat ik wil gaan koken, groente te snijden en te wassen en de pruttelende pannen op het fornuis. Een maaltijd bereiden helpt mij als ik onrustig ben of even niet zo lekker in mijn vel zit. Als ik de appels snijd en het deeg kneed voor een appeltaart. Of de snijplank op het aanrecht leg en begin met het snijden van uien, champignons, paprika’s en knoflook fruit in de pan, dan word ik zo blij van die heerlijke geur. Het onrustige gevoel is dan al snel verdwenen. Eten koken werkt voor mij rustgevend en een heerlijke vers bereide maaltijd is natuurlijk het mooiste (en lekkerste) resultaat.

Mijn droom

Dit was voor mij ook een van de belangrijkste redenen dat ik mijn coachpraktijk wilde inrichten als een coachkeuken. Mijn passie voor koken, de combinatie van samen koken, bakken en genieten van heerlijk eten met coaching was een droom die ik met CoachUnique heb mogen realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat als je in een informele setting samen bezig gaat met het bereiden van een maaltijd, je zo veel meer kunt bereiken dan in een individueel coachtraject.

Neem weer de regie op je leven

Terugkomend op de erwtensoep: op 15 februari aanstaande organiseer ik de training ‘Neem weer de regie op je leven’. Tijdens deze training bereiden we ook gezamenlijk onze lunch. Het wordt geen erwtensoep maar vast wel iets verrassends. Het recept van de trainingsdag bestaat uit verschillende ingrediënten. Alle ingrediënten bij elkaar vormen een heel bijzonder gerecht namelijk een persoonlijk stappenplan dat de deelnemers aan het eind van de dag mee naar huis kunnen nemen zodat ze zelf weer de regie kunnen nemen op hun leven.

De ingrediënten

Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van deze training? Houd dan de komende weken Linkedin en Facebook in de gaten. Ook deel ik de komende tijd verschillende ingrediënten van deze trainingsdag waarmee je zelf aan de slag kunt. Ben je op zoek naar meer tips en inspiratie? Stuur dan een mail naar info@coachunique.nl en ik zorg er voor dat je elke week inspiratietips ontvangt in je mailbox

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.