Help! Een burn-out.

Help! Een burn-out.

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker. Veel medewerkers die last hebben van burn-outklachten en bedrijven die met de handen in het haar zitten. Burn-outklachten of een medewerker die zich ziek meldt met een burn-out.

Hoe los je dat als werkgever op?

Want je worstelt als bedrijf al een paar maanden om het hoofd boven water te houden. Bijna al je activiteiten lagen door de coronamaatregelen bijna stil, je inkomsten droogden op en de bodem van je spaarpot is in zicht. Als een medewerker dan bij je komt met burn-outklachten dan is dat echt even schrikken. “Hoe zorg ik er voor dat deze medewerker niet ziek wordt?” Want de kosten kunnen wel oplopen tot zo’n € 30.000 en ik heb ook al inschattingen van rond € 100.000 gezien. Als je rekent dat een gemiddelde burn-out acht maanden duurt dan is die inschatting niet vreemd. Die kosten kun je er als bedrijf nu echt niet bij gebruiken.

Burn-outpreventie kan je helpen

Het goede nieuws is dat deze medewerker op tijd aan de bel trekt. Als je op tijd inspeelt op signalen van een burn-out dan kun je veel leed voorkomen. En het scheelt je veel geld. Geld dat je waarschijnlijk liever wilt investeren in de groei van je bedrijf. Burn-outpreventie kan je hierbij helpen. We plakken geen pleisters en we brengen geen tijdelijk noodverbandje aan. Wij helpen je bij het ontwikkelen en uitvoeren van duurzame oplossingen om ziekteverzuim door burn-out te voorkomen en verzuimkosten te verlagen.

Hulp nodig bij burn-outpreventie?

Stuur mij een Whatsappbericht of bel naar 06-83 60 45 14 voor een afspraak en ik denk graag met je mee bij het vinden van oplossingen voor jouw bedrijf.