Help! Vakantie

Help! Vakantie

De schoolvakanties komen dichterbij en om mij heen zie ik steeds meer verhitte gezichten van mensen die bijna op vakantie gaan. Een verwilderde blik, een rood hoofd. Sommigen zijn zelfs wat kortaf. Het is bijna vakantie dus op het laatste moment moeten nog een heleboel lijstjes worden afgewerkt. Help! Ik ga op vakantie en krijg het allemaal niet af!

De dagen vliegen voorbij en de lijstjes lijken alleen maar langer te worden. Op het werk en thuis ‘moet’ nog veel gebeuren. Er moet nog een rapport worden opgeleverd. Nog even dat verslag afmaken en collega’s hebben vragen die echt niet tot na de vakantie kunnen wachten. En ’s avonds thuis ga je de koffers pakken, de laatste was draaien, vuilnisbakken leeghalen. Natuurlijk gaat er nog even een dweil door de keuken en moet de kat naar het pension worden gebracht.

Een halve marathon

Moeten, moeten, moeten. Rennen en vliegen of ons leven er van afhangt en dan: op vakantie en heerlijk uitrusten. Voordat we in de auto of in het vliegtuig zitten, hebben we echter al een halve (of hele?) marathon gelopen. Op het moment dat je op vakantie gaat ben je eigenlijk al bekaf.

Wat doen we ons zelf aan?

Als ik zelf zo aan het rennen en vliegen ben voor de vakantie dan vraag ik mij wel eens af: ‘wat doen we ons zelf aan?’ en als ik na de vakantie de stapels was voor de wasmachine zie liggen, zakt mij soms wel even de moed wel in mijn schoenen. Dan ben ik jaloers op de mensen die heel relaxed met een klein tasje achterin hun auto op pad gaan en zich echt niet druk maken of ze iets zijn vergeten.

Een beetje structuur

Inmiddels lukt het mij steeds beter om wat meer los te laten. Een beetje zorgen voor structuur helpt mij daarbij. Om er voor te zorgen dat het werk doorloopt begin ik al vroeg met een overdrachtslijstje. Elke keer als me iets te binnen schiet, zet ik het in het lijstje. Op die manier vergeet ik bijna niets en hoef ik het lijstje alleen nog maar een keer door te nemen.

Op tijd beginnen

Wat mij bij de vakantievoorbereidingen thuis goed helpt is al op tijd te beginnen met het klaarzetten van spullen. Ik zet de toilettassen klaar net als de andere vakantiespullen zoals badlakens, het EHBO-kratje, de vrijetijdskleding, de zwemspullen, de bergschoenen enzovoort. Een lijst met vakantiespullen en een schrijfblok zijn essentieel om te zien wat er nog nodig is. Dat scheelt mij een heleboel stress en zorgt er voor dat ik veel meer ontspannen op vakantie ga. Op het moment dat we op vakantie gaan is het ook echt vakantie en is het niet nodig om eerst een week bij te komen van de ‘voorbereidingsstress’. Op die manier is op vakantie gaan gewoon fijn.

Zin in

En voor onze zomervakantie? De eerste vakantiespullen staan al klaar en ik zie er naar uit om er even helemaal tussen uit te gaan. Mooie plekken bekijken, zoetsappige boeken lezen, lekker eten en een fijne wandeling maken, ik heb er nu al zin in.

Kan ik je helpen?

Is de vakantievoorbereiding voor jou vooral stress en weet je niet goed hoe je het anders kunt doen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het voorkomen van vakantiestress? Ik deel graag mijn ideeën hoe je de vakantievoorbereidingen wat soepeler kunt laten verlopen zodat je met een uitgerust gevoel en plezier op vakantie gaat. Stuur mij een berichtje via WhatsApp of bel naar 06-83 60 45 14. Een mail sturen kan ook naar d.steenbruggen@coachunique.nl. Ik help je graag verder.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.