Herkauwen als een koe

Herkauwen als een koe

Veel organisaties en bedrijven zijn actief bezig met duurzame inzetbaarheid. Daarbij is veel aandacht voor de vraag ‘hoe zorg ik er voor dat mijn medewerkers gezond zijn en gezond blijven’.

Malen in je hoofd

Er worden trainingen en workshops gegeven op het gebied van plezier in het werk, gezond leven en voedingsadvies. Medewerkers krijgen vaak de gelegenheid om tegen een laag bedrag te gaan sporten. Dit zijn hele mooie initiatieven. In de praktijk merk ik vaak dat medewerkers nog iets missen. Er is soms iets meer nodig om gezond en met plezier te (blijven) werken. Na een training of workshop waarin je actief gaat nadenken over plezier in je werk en waar jij blij van wordt komt er naderhand vaak veel los. Je kijkt terug op de training of workshop, je gaat nog eens extra nadenken over de vraag. Je gaat de vraag van alle kanten bekijken. Gedachten buitelen door je hoofd en het begint te malen. Het is een kwestie van herkauwen, net als een koe. En dat is ook juist de bedoeling van zo’n training of workshop. Want juist het herkauwen zorgt er voor dat je ook echt aan het werk gaat met dit onderwerp.

Hulp bij het herkauwen

En als je hiermee aan het herkauwen bent, dan kun je daarbij soms wel wat extra hulp gebruiken. Voor bedrijven en organisaties die bezig gaan met duurzame inzetbaarheid is het interessant om naast de trainingen en workshops, ook voor individuele vragen een oplossing te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door een netwerk op te bouwen van mensen die medewerkers bij dit vraagstuk verder kunnen helpen. Dit kan op afroep, afhankelijk van de behoefte van de medewerker. De organisatie heeft hier geen actieve rol in maar faciliteert dat de medewerker met zijn of haar vraag bij een professional terecht kan die bekend is bij het bedrijf of de organisatie. Vaak is begeleiding door een coach voldoende. Soms is er meer nodig zoals hulp van een psycholoog. Er zijn ook andere oplossingen die nog niet bij iedereen bekend zijn zoals EFT (Emotional Freedom Techniques) waarbij goede resultaten worden geboekt om iemand snel weer vooruit te helpen.

Bedrijfscoaching op maat

Vanuit CoachUnique ga met bedrijven en organisaties in gesprek hoe zij hieraan vorm zouden kunnen geven. Een oplossing die ik aanbied is bedrijfscoaching op maat. CoachUnique als partner voor bedrijven en organisaties bij vraagstukken op het gebied van het voorkomen van burn-out en coaching voor medewerkers die in het kader van duurzame inzetbaarheid wel wat hulp kunnen gebruiken.

Hoe kan ik je helpen?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van bedrijfscaching op maat? Neem contact met mij op en ik vertel je graag meer. Stuur mij een e-mail via d.steenbruggen@coachunique.nl of bel 06-83604514.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.