Hoe vaak zeg jij ja als je nee bedoelt?

Hoe vaak zeg jij ja als je nee bedoelt?

Als je eerlijk bent tegen jezelf, hoe vaak zeg jij dan ja en bedenk je achteraf dat je liever nee had willen zeggen?

Anderen uit de brand helpen

Het zit in jouw aard: jij helpt anderen altijd uit de brand en probeert altijd iedereen overeind te houden. Je wilt altijd goed je best doen en probeert het braafste meisje van de klas te zijn. Dus je gaat steeds vaker over je grenzen heen. En omdat je zelf geen grenzen stelt, laat je anderen ook over je heen lopen. De collega die weer met een klus aan je bureau staat, je beste vriendin die loopt te klagen over haar werk, je zus die dringend oppas nodig heeft.

Ben jij superwoman?

Op een bepaald moment gaat het schuren. Je voelt je doodmoe en uitgeput van al het harde werken en het zorgen voor een ander. Jij bent ook maar een mens en geen superwoman. Toch?

Gymles op school

Maar wat maakt dat je altijd je stinkende best doet en altijd voor een ander klaar staat maar dat je jezelf helemaal vergeet? Het antwoord is heel eenvoudig. Je wilt er bij (blijven) horen. Wat als je nee zegt? Vindt de ander je dan nog wel aardig? Of hoor je er dan niet meer bij? En sta je dan ineens weer in die gymzaal bij de gymles op school. Met die populaire meisjes die mogen kiezen wie er in hun groepje komt? En dat jij als muurbloempje als laatste wordt gekozen? Dat verdrietige gevoel en de onmacht kun je nu nog voelen.

Je eigen keuzes maken

Gelukkig ben je nu volwassen. Je mag nu je eigen keuzes maken. Je mag dus nu echt kiezen voor jezelf. Wil je niet met een burn-out op de bank terechtkomen dan is het belangrijk om te ontdekken waar jij je goed bij voelt en wat jij nodig hebt om ook goed voor jezelf te zorgen en wat je kunt doen om jouw grenzen te bewaken.

Durf hulp te vragen

En lukt het niet om zelf een oplossing te vinden? Durf dan te vragen om hulp. Want jouw leven is te kostbaar om alleen maar bezig te zijn met het zorgen voor anderen.

Gaat dit over jou?

Denk je: dit gaat over mij en ik kan hier wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek via 06-83 60 45 14.

Gratis online masterclass

En wil je een begin maken met meer grip op jouw agenda? Meld je dan aan voor de gratis online masterclass ‘Weer grip op jouw agenda’ op maandagavond 14 februari. In deze masterclass krijg je tips en ideeën hoe jij er voor kunt zorgen dat je weer tijd overhoudt voor jezelf omdat je niet meer alleen bezig bent met de waan van de dag en het regelen van allerlei zaken voor anderen.

Inspiratie in je mailbox

Vind je het leuk om mijn blogs automatisch in je mailbox te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.