Houd je vakantiegevoel nog even vast!

Houd je vakantiegevoel nog even vast!

Na drie heerlijke weken in Italië, is de vakantie weer voorbij. We hebben veel gedaan, gezwommen, gewandeld, mooie dingen gezien, spelletjes gespeeld en natuurlijk uitgerust. Wat is de tijd snel gegaan! Deze vakantie is echt voorbij gevlogen.

Het ‘normale’ leven is al weer begonnen. De vakantie lijkt ineens heel ver weg. Opruimen, boodschappen doen, schoonmaken en de gebruikelijke klussen in huis. En natuurlijk weer aan het werk. Het is best even wennen: ’s ochtends op tijd opstaan, niet treuzelen met het ontbijt. De broodtrommels vullen en het eten voor ‘s avonds plannen zodat we allemaal op tijd naar de sport of de muziekles kunnen. De eerste werkweek na de vakantie is meestal snel gevuld. De mailbox, vragen die tijdens de vakantie zijn binnengekomen en nieuwe klussen.

Mijn valkuil

Het kost me meestal een paar dagen om weer in het normale werkritme te komen. Ik herken gelukkig ook mijn valkuil: proberen het werk van de afgelopen drie weken in een week af te krijgen. En tja, dat lukt natuurlijk niet. Gelukkig heb ik inmiddels geleerd om de eerste dagen na mijn vakantie, vooral te zorgen voor overzicht. Wat heeft hoge prioriteit? Welke vragen moet ik nu alvast uitzetten zodat ik weet dat het loopt? Wat kan wel even wachten en kan op een later moment. Pauzes nemen, niet langer doorwerken dan normaal, allemaal dingen die ik vroeger lastig vond omdat ‘het werk af moet’. Ik pak het nu anders aan en ik voel me daar zo veel beter door.

Een vakantiedagboek

Natuurlijk overvalt mij soms ook wel even het gevoel dat alles tegelijk moet en zou ik ook graag alles tegelijk willen oppakken. Ik weet dat dat niet werkt. Ik geef mezelf daarom de tijd om alles op een rijtje te zetten. Dat geeft me heel veel rust. Ik kom aan het eind van de dag niet helemaal afgedraaid thuis. Ik vind het fijn om ’s avonds nog even terug te denken aan de vakantie en herinneringen op te halen. We hebben tijdens de vakantie dit jaar weer een vakantiedagboek bijgehouden met verhalen, knipsels en tekeningen. Het is leuk om daar nog een keer doorheen te bladeren en de verhalen nog een keer te lezen. Het helpt mij ook om het vakantiegevoel nog even vast te houden.

In volle vaart weer aan het werk

Om mij heen hoor ik veel mensen al kort na de vakantie verzuchten dat ze al weer aan vakantie toe zijn. Vaak hebben ze zicht direct na de vakantie weer in volle vaart op hun werk gestort. Hoe graag je dat ook wilt, het is belangrijk om jezelf na de vakantie even de tijd te gunnen om weer te wennen aan je normale ritme. Per slot van rekening heb je een week of twee, drie, in een heel ander ritme geleefd. Je hebt andere dingen gedaan dan anders en het kost gewoon tijd om er weer even in te komen. Je hoofd en je lichaam zijn als het goed is heerlijk tot rust gekomen. Geniet dus nog even na van je vakantie en houd het ontspannen gevoel nog even vast.

Mijn aanpak om mezelf niet voorbij te lopen

Omdat ik weet hoe lastig het soms kan zijn om je vakantiegevoel vast te houden en niet in de valkuil te stappen dat je jezelf direct na je vakantie weer voorbij loopt, deel ik graag mijn ervaringen en mijn aanpak. Daarom organiseer ik op woensdag 5 september om 20.00 uur het Theekransje ‘Help, de vakantie is weer voorbij’. Onder het genot van thee (of ander drinken) en iets lekkers, wissel je samen met anderen ideeën uit hoe je weer aan de slag kunt gaan na je vakantie zonder jezelf voorbij te lopen en je vakantiegevoel nog even vast te houden. Natuurlijk krijg je ook handige tips om het dit jaar anders aan te pakken. Deelname kost slechts € 15,00. Wil je met minder stress weer aan het werk na je vakantie? Meld je snel aan want vol = vol. Meer informatie: info@coachunique.nl of bel naar (06) 83 60 45 14.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.