Iets moois komt tot bloei

Iets moois komt tot bloei

Soms wil ik teveel tegelijk. Ik maak dan vaak een lijstje om te kijken wat echt prioriteit heeft en wat later kan. Omdat er soms te veel afspraken en ‘doe-dingen’ op het lijstje staan, schieten de ‘denk-dingen’ er soms wel bij in. En dat terwijl die vaak net zo belangrijk zijn.

Even ongestoord werken

Voor CoachUnique ben ik bezig met een project waarvoor ik de schets voor het plan al behoorlijk had uitgewerkt. De ideeën voor de uitwerking zaten in mijn hoofd maar het kwam er steeds niet van om deze verder uit te werken. Omdat daar veel denkwerk bij komt kijken, moet ik echt even ongestoord kunnen werken. Geen afspraken, geen telefoon en geen andere werkzaamheden die liggen te wachten.

Ik was echt in de flow

Afgelopen woensdag lukte het mij dan ook eindelijk om er echt even voor te gaan zitten. Schetsblok, stiften, flip-over erbij. Een grote pot thee, de verwarming heerlijk aan en aan de slag. Hoe het kwam weet ik niet maar de ideeën die ik in mijn hoofd had, vlogen op papier. Wat liep het lekker! Het ene na het andere blad was vol met tekeningen, mindmaps, tekstjes en denkwolkjes. Voordat ik het wist was het eind van de ochtend. Dat noemen ze nou in de flow zijn bedacht ik mij later. En wat voelde ik mij voldaan. Nu ik dit schrijf voel ik blijheid van binnen.

De gedachte maakt me blij

Inmiddels heb ik deze week mijn schetsblok en aantekeningen weer een paar keer doorgebladerd. Het plan is nog niet concreet genoeg maar het idee wordt steeds tastbaarder. Binnenkort ga ik met een aantal mensen om tafel om hier verder over te brainstormen en mijn plan concreter te maken. Alleen al de gedachte aan die brainstorm maakt me blij. Ik ben zo benieuwd wat er uitkomt.

Iets moois komt tot bloei

Ik realiseer mij dat deze blog je nieuwsgierig maakt. Omdat het plan nog niet voldoende is uitgewerkt, kan het nog veel kanten op. Het borrelt nog en het denkproces is nog niet ‘uitgedacht’. Het plan moet nog verder tot bloei komen. Ik zie het als een voorjaarsbol die in de grond zit. Je plant hem in het najaar en onder de grond groeit hij verder totdat de lente komt. Je ziet er nog niets van maar er gebeurt echt wel iets. Het voorjaarszonnetje zorgt voor de warmte van de grond. Eerst komen de kleine groene blaadjes boven de grond en daarna een schitterende voorjaarsbloem. Datzelfde geldt voor mijn plan. Het heeft even tijd nodig om te gaan bloeien. Als het zover is, dan staat er iets moois in bloei en kan ik het delen.

Nieuwsgierig?

Ben je nu al te nieuwsgierig om af te wachten? Neem dan contact met mij op en ik zal een tipje van de sluier oplichten.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.