Investeer in gezonde en tevreden medewerkers

Investeer in gezonde en tevreden medewerkers

Steeds meer medewerkers hebben te kampen met burn-outklachten, vaak met uitval tot gevolg.

Een burn-out heeft grote impact op het persoonlijke leven van een medewerker en het kost vaak veel tijd om weer terug te kunnen keren naar de werkplek. Uitval door ziekte heeft ook gevolgen voor de werkgever. Naast hoge kosten voor ziekteverzuim kan ziekteverzuim ook van invloed zijn op de continuïteit van de bedrijfsprocessen. Vind maar eens een vervanger die van de een op de andere dag de taken van je ‘spin in het web’ kan overnemen.

Ga in gesprek

Vaak komt het probleem pas aan het licht als de medewerker zich ziek meldt. Medewerkers proberen vaak zo lang mogelijk door te gaan omdat ze soms het gevoel kunnen hebben dat ze falen. Als ze dan aan de bel trekken, is het vaak al te laat. In sommige gevallen verwijst de leidinggevende de medewerker door naar de bedrijfsarts. Op dat moment komt de medewerker vaak terecht in de medische molen. Soms is die stap niet nodig en is het voldoende om in gesprek te gaan met de medewerker en er voor te zorgen dat de medewerker de begeleiding krijgt die hij nodig heeft.

Voorkom ziekteverzuim

Door eerder in te spelen op signalen van een medewerker en wat extra persoonlijke aandacht, kan ziekteverzuim veelal worden voorkomen. Vaak kan de duur van ziekteverzuim zelfs worden verkort. Investeren in gezonde en tevreden medewerkers zorgt voor een prettig werkklimaat, lagere kosten voor ziekteverzuim en draagt bij aan de continuïteit van je bedrijf.

‘Bedrijfscoaching op maat’

Omdat niet elk bedrijf beschikt over de mogelijkheid en de capaciteit om medewerkers die dreigen vast te lopen persoonlijk te begeleiden, biedt CoachUnique de oplossing: ‘Bedrijfscoaching op maat’.

‘Bedrijfscoaching op maat’ is er voor kleine en grote bedrijven. Je kiest de ondersteuning die jouw bedrijf nodig heeft bij het voorkomen van ziekteverzuim en persoonlijke begeleiding van medewerkers.

Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de begeleiding van medewerkers in je bedrijf? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van ‘Bedrijfscoaching op maat”? Bel of mail mij voor een afspraak en ik denk graag me je mee. E-mail d.steenbruggen@coachunique.nl, telefoon 06 – 83 60 45 14.