Jouw hartslag vormt mijn rode draad

Jouw hartslag vormt mijn rode draad

Na een heleboel drukke weken had ik eindelijk weer even tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Heerlijk om in het zonnetje buiten aan het werk te zijn. Een van de clematissen was opnieuw gaan bloeien terwijl aan de andere kant van de tuin de herfst al is begonnen. De prachtige kleuren van het blad in dieprood, warm geel en goud staken in de zon af tegen de helderblauwe lucht.

De specht en het roodborstje

Met luid gekwetter vloog een bonte specht in een boom. Een vogel die ik nog niet eerder in onze tuin had gezien. Toen ik aan het snoeien was, kwam er een roodborstje in de struiken zitten. Elke keer als ik takken weghaalde en bladeren harkte, hupte het roodborstje rond in het zand om kleine insecten te pakken. Ik kon het kleine vogeltje bijna aanraken, zo dichtbij zat het beestje. Het tjilpte zachtjes alsof het tegen mij aan het praten was. Ik was geroerd door het kleine vogeltje dat de hele ochtend om mij heen dartelde. En elke keer als ik afgelopen week in de tuin kwam, zat het roodborstje ook weer in de struiken. Hij sprong dan op het vogelhuisje om voer te halen.

’s Avonds dacht ik terug aan deze fijne dag en hoe ik kan genieten van de natuur en van het buiten zijn. Ik had al eens iets gelezen over de symboliek van vogels en kon het niet nalaten de specht en het roodborstje even op te zoeken. Twee zinnen bleven hangen: de specht: “Vol vertrouwen volg ik mijn hart.” Het roodborstje: “Ik volg mijn hartslag en verwerkelijk nu mijn dromen.”

Mijn eigen quote

In mijn praktijk hangt een quote die ik een tijdje geleden schreef tijdens een workshop voor ondernemers: “jouw hartslag vormt mijn rode draad”. Het is een quote die mij tijdens die workshop diep raakte. De poster met de quote hangt op een opvallende plek en ik kom hem dus elke dag tegen. Tot nu toe wist ik nog niet zo goed wat ik met de quote moest.

De rode draad in mijn leven

Het viel mij op dat ik de afgelopen weken wel heel vaak iets tegenkwam dat te maken had met het hart en de hartslag. Omdat ik niet geloof in toeval, dacht ik er toch even wat dieper over na.
Het hart en de hartslag vormen een belangrijke rode draad in mijn leven. Mijn eigen verhaal gaat ruim veertig jaar terug. Toen ik net acht jaar oud was, overleed mijn vader aan hartfalen. Hij was 41 jaar oud. Een gebeurtenis die mij heeft gevormd en bepalend is geweest voor wie ik ben en wat ik doe. Om die reden heb ik bij het openingsfeest voor CoachUnique mijn gasten gevraagd geen cadeau mee te brengen maar een donatie te doen aan de Nederlandse Hartstichting. Ik was ontzettend trots dat we een mooi bedrag konden overmaken.

Mijn missie

In de afgelopen weken kwam het hart ook voorbij tijdens mijn ondernemerstraining waarin ik bezig ben geweest met het aanscherpen van mijn missie en visie voor CoachUnique: ik wil mensen begeleiden vanuit oprechte aandacht en betrokkenheid. Ik laat hen ontdekken wat echt belangrijk voor hen is en waar hun hart sneller van gaat kloppen. En voor mijzelf is dit een opdracht dat ik ook zelf goed blijf luisteren naar mijn eigen hartslag en mijn hart blijf volgen in alles wat ik doe.

Het kan geen toeval meer zijn. De quote “jouw hartslag vormt mijn rode draad” hoort echt bij mij. Dit is wat ik doe en hoe ik in het leven sta: als mens in het contact met anderen en hoe ik werk als coach. Een quote die ik meer dan ooit ter harte wil nemen. En ik luister naar het roodborstje: “Ik volg mijn hartslag en verwerkelijk nu mijn dromen.”

roodborstje

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.