Kennissessie voor ondernemers: ‘Help, een burn-out!’

Kennissessie voor ondernemers: ‘Help, een burn-out!’

Op vrijdag 15 juni organiseer ik van 8.30 tot 9.30 uur bij CoachUnique, Borculoseweg 38 in Neede, een kleinschalige kennissessie voor ondernemers met het thema ‘Help, een burn-out!’.

Graag wil ik met een klein groepje ondernemers kennis delen en van gedachten wisselen hoe zij in hun bedrijf omgaan met de begeleiding van medewerkers die dreigen vast te lopen of al een burn-out hebben en wat coaching daarbij zou kunnen betekenen.

Het idee van deze kennissessie is vooral kennisuitwisseling en van elkaar leren. We gaan het in ieder geval hebben over de manier waarop je de begeleiding van (zieke) medewerkers in jouw bedrijf hebt georganiseerd, wat je daarin anders zou willen doen en wat de andere ondernemers van jouw aanpak kunnen leren.

Er is nog veel te winnen

Uit onderzoek blijkt dat een steeds groter wordende groep medewerkers (te) veel druk ervaart in hun werk. Dit in combinatie met de zorg voor een gezin en soms ook mantelzorgtaken, zorgt er voor dat veel medewerkers dreigen vast te lopen, vaak met ziekteverzuim tot gevolg.

Het voorkomen van ziekteverzuim is in het belang van de werkgever en de werknemer. Een burn-out heeft veel impact op het leven van een medewerker en zijn of haar omgeving. Daarbij is ziekteverzuim voor een bedrijf ook een grote kostenpost. De kosten voor een zieke medewerker kunnen al gauw oplopen naar € 400 tot € 600 per dag, bijvoorbeeld als het ziekteverzuim langere tijd duurt. In veel bedrijven wordt aandacht gegeven aan duurzame inzetbaarheid. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel te winnen is op het gebied van preventie en de begeleiding van medewerkers om het ziekteverzuim terug te dringen en er voor te zorgen dat medewerkers langer in het arbeidsproces kunnen blijven.

Doe je mee?

Ben je ondernemer en wil je met mij en collega ondernemers kennis delen? Meld je dan aan voor deze kennissessie. Je kunt je aanmelden via info@coachunique.nl of bellen met (06) 83 60 45 14. Deze kennissessie is kleinschalig, er is dus beperkt plek. Vol = vol. Bij voldoende belangstelling organiseer ik binnenkort nog een of meerdere extra kennissessies. Kun je 15 juni niet aanwezig zijn dan kunnen we ook een individuele afspraak maken.