Kippenvelmomentje

Kippenvelmomentje

Soms heb ik van die moment waar ik zo blij van word. Voor mij zit dat vaak in bijzondere momenten in een coachgesprek of wat er gebeurt in een workshop. Vooral tijdens de workshops in kleine groepen zie ik zo veel gebeuren. Daarvan krijg ik soms echt kippenvel.

Je verhaal vertellen

Tijdens individuele coachgesprekken gebeurt er veel. De interactie en het op zoek gaan naar de rode draad in iemands verhaal vind ik prachtig. Als dan het kwartje valt, de ogen gaan stralen en ik zie het ‘aha-moment’, dan word ik daar heel erg blij van. Een individueel gesprek voelt voor veel mensen die een coachtraject ingaan vertrouwd. Eén op een je verhaal vertellen vinden ze vaak makkelijker dan praten in een groep. Als ik vertel dat ik ook kleinschalige workshops organiseer dan krijg ik vaak de reactie dat mensen het heel erg eng vinden om in de groep iets te vertellen. Laat staan te praten over wat hen diep van binnen bezighoudt.

Extra duwtje naar verandering

Toch zie ik regelmatig dat het deelnemen aan de kleinschalige workshops sneller verandering geeft dan de individuele gesprekken. Door je verhaal te vertellen aan een ander zet je de eerste stap naar verandering. Vertel je je verhaal in de groep dan is juist de interactie in de groep iets waar je veel aan kunt hebben. Ik zie in mijn trainingen en workshops dat juist het delen van je verhaal in een groep zo veel meerwaarde heeft en net dat duwtje geeft dat nodig is om echt stappen te gaan zetten.

Zo trots

Tijdens een workshop in mijn coachkeuken mocht ik dit pas weer ervaren. Al tijdens het voorstelrondje kwamen de persoonlijke verhalen al heel snel los. De deelnemers kenden elkaar vooraf niet. Binnen een kwartier voelde de sfeer in de groep al zo vertrouwd alsof ze elkaar al jaren kenden. Met veel respect voor het verhaal van de ander kreeg iedereen de ruimte om te vertellen. Er werden diepgaande vragen gesteld en de deelnemers gaven elkaar tips en adviezen zonder belerend te zijn. Ideeën werden geopperd en er werd meegedacht bij het maken van een plan van aanpak. Ik kreeg er kippenvel van. De tijd voor de workshop was veel te snel voorbij. Ik voel mij zo trots op de mensen in de groep die bereid waren om hun persoonlijke verhalen te delen en elkaar te helpen, ondanks dat ze elkaar vooraf niet kenden. Een aantal deelnemers van de workshop houdt zelfs na de workshop nog contact om ervaringen met elkaar te blijven delen.

Training ‘Neem weer de regie op je leven’ op 16 maart

Op 16 maart aanstaande organiseer ik weer de eendaagse training ‘Neem weer de regie op je leven’ voor mannen en vrouwen die vastlopen in hun werk en/of privé. Het succes van deze training zit in het leren van elkaar, ruimte voor ieders verhaal, ervaringen uitwisselen, kennis delen en samen ontdekken hoe het anders kan. De inhoud van de training is vooral praktisch en gericht op het vinden van oplossingen om weer de touwtjes in handen te kunnen nemen. Na afloop van de training beschikken de deelnemers over een concreet plan van aanpak waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Circa twee weken na de training is er nog een online of telefonisch coachgesprek om de deelnemers te helpen bij het uitvoeren van hun plan van aanpak. Meer informatie over de training vind je hier.

Deze training is op vrije inschrijving. Voor werkgevers die hun medewerkers in de gelegenheid willen stellen hieraan deel te nemen, kan de training ook in company worden gegeven. Mail of bel voor meer informatie d.steenbruggen@coachunique.nl of 06-83 60 45 14.

Weer de touwtjes in handen?

Kun jij wel een duwtje in de rug gebruiken en wil jij ervaren hoe jij weer de touwtjes in handen kun nemen? Neem dan eens contact met mij op en ik vertel je graag meer over deze training of andere mogelijkheden van CoachUnique. Per e-mail d.steenbruggen@coachunique.nl of 06-83 60 45 14.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.