Kleine geluksmomentjes

Kleine geluksmomentjes

We laten het toch niet gebeuren dat steeds meer mensen burn-out raken. Ik word best een beetje verdrietig als ik elke keer berichten langs zie komen over te hoge werkdruk in de zorg, het onderwijs. Veel mensen vallen uit en het kost bedrijven handen vol geld.

Dat is toch echt niet nodig? Natuurlijk is er niet altijd iets te doen aan hoge werkdruk. En het werk in de zorg is zwaar en ook in andere bedrijfstakken hebben veel medewerkers moeite om alle ballen in de lucht te houden.

Een vriendelijk gebaar kost niets

Toch is er volgens mij wel iets aan te doen. Een van de punten is de menselijke maat. In gesprekken die ik met mensen die in mijn praktijk komen, hoor ik vaak dat het daar nog wel eens aan schort. Luisteren naar elkaar, oprecht aandacht hebben voor de ander. Dit wordt door velen gemist. Even een vriendelijk gebaar, een kaartje of een schouderklopje. Het zou wel wat meer mogen. En hoe moeilijk kan het zijn. Aardig zijn en de tijd nemen voor elkaar. Dat kost toch niets. Bij het afsluiten van een coachtraject krijg ik zelf soms ook een lieve kaart als bedankje. Daar word ik altijd zo blij van. Ik hang de kaarten op in mijn praktijk en lees ze regelmatig. Het doet goed om gewaardeerd te worden. Waardering is niet in geld uit te drukken. Juist de persoonlijke noot is wat mij raakt.

Kleine geluksmomentjes

Zelf ben ik bezig met het maken van hele kleine schilderijtjes. Ik noem ze de ‘kleine geluksmomentjes’. Het idee kwam voort uit de kleine schilderijtjes die ik wel eens maakte voor een afscheid of het afsluiten van een bijeenkomst. Als ik zo’n ‘ klein geluksmomentje’ aan iemand gaf dan kreeg ik altijd hele positieve reacties. Soms was iemand zelfs een beetje ontroerd. Ik was wel een beetje verbaasd want de schilderijtjes waren zelf gemaakt en ik ben geen artistiek wonder of kunstschilder. Wat mij bijbleef was dat zij juist geraakt waren door het gebaar.

Omdat ik heb gemerkt dat mensen dit waarderen, ga ik een serie ‘kleine geluksmomentjes’ maken voor iedereen die wel even een geluksmomentje kan gebruiken. Ik ben nog bezig met mijn ‘collectie’ en maak eerst een beperkte oplage voor ‘eigen gebruik’ in mijn praktijk. Bijvoorbeeld voor degene die wel even een hart onder de riem kan gebruiken of bij de afsluiting van een traject. Als het een succes blijkt te zijn dan komen er meer.

Ook een geluksmomentje nodig?

Kun je ook wel een klein geluksmomentje gebruiken? Neem dan contact met mij op. Stuur mij een Whatsappberichtje of bel 06-83 60 45 14. Een e-mail sturen kan ook via d.steenbruggen@coachunique.nl.

 

 

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.