Leef jij je leven met de handrem er op?

Leef jij je leven met de handrem er op?

Met een bijna fulltime baan, haar gezin, de zorg voor haar ouders en thuis genoeg te doen, hoeft ze zich niet te vervelen. Dat gebeurt ook niet want de laatste tijd slokt het werk haar steeds meer op. Dit breekt haar op. Ze slaapt slecht, kan zich niet goed concentreren en ze ligt ’s ochtends al heel vroeg wakker en kan niet slapen omdat ze continu aan het malen is.

Ik kan van weinig meer genieten

“Ik begrijp niet waar het vandaan komt. Ik heb best leuk werk, een fijne vent. Onze kinderen doen het goed op school. Over geld hoef ik me niet echt zorgen te maken. Maar toch voel ik me verdrietig, onrustig. Ik ben ’s avonds na het werk doodmoe. Ik merk dat ik van weinig dingen echt meer kan genieten. Het plezier in mijn werk is weg. Als collega’s iets vragen heb ik weinig geduld. Het vele thuiswerken benauwd me. De muren komen soms op me af en ik word hier echt verdrietig van”, vertelt ze tijdens de kennismaking.

Verwend prinsesje

Als ze verder praat, zegt ze een paar keer dat ze eigenlijk niet moet zeuren. Want ze heeft alles toch goed voor elkaar. Ze wil niet overkomen als dat verwende prinsesje. Op de een of andere manier rust er een soort van taboe op toe te geven dat het niet zo goed met je gaat als je volgens de buitenwereld alles hebt wat je je zou kunnen wensen. “Want ik heb het toch goed en er zijn anderen die het veel slechter hebben dan ik dus ik moet niet klagen” hoor ik zo vaak.

Een cirkel met acht punten

Ze geeft toe dat ze wel heel veel werkt en ook ’s avonds nogal eens de laptop openklapt. We gaan kijken waar haar tijd naar toegaat en hoeveel tijd er overblijft om even bij te tanken of om tijd te nemen voor zichzelf. We gebruiken een groot vel met een cirkel die verdeeld is in acht taartpunten zoals werk, familie, jezelf enzovoort.

Alle taartpunten vult ze in en ze schrikt als ze ziet dat de taartpunt voor haar werk wel heel erg groot is. Ook de taartpunten voor haar gezin, haar familie en het werk in huis zijn behoorlijk gevuld. En als ze ziet hoe klein het taartpuntje is dat overblijft voor haar zelf dan schiet ze vol.

De balans is zoek

Ze kon er de vinger niet opleggen waarom ze zich zo onrustig voelt maar door deze cirkel ziet ze direct waar de balans zoek is. Want omdat ze altijd bezig is om te zorgen voor anderen, heeft ze zichzelf behoorlijk verwaarloosd. En omdat er de afgelopen twee jaar weinig leuks te doen was en ze al twee jaar de zomervakantie heeft overgeslagen, nam ze te weinig tijd om bij te tanken en te ontspannen. Ze heeft het elastiekje echt te ver uitgerekt.

Zo wil ik het niet langer

“Ik snap nu waar het misgaat en ik ga het echt anders doen” is het eerste dat ze zegt. “Zo wil ik het niet langer. Ik wil niet meer alleen maar bezig zijn met eten, slapen en werken”. Deze eenvoudige cirkel heeft heel veel duidelijk gemaakt wat ze daarvoor zelf nog niet zag.

Beter voor zichzelf zorgen

Doordat ze vooral bezig was met haar werk en het zorgen voor anderen, heeft ze zelf als het ware de hele tijd geleefd met de handrem er op. In de volgende sessies gaan we aan de slag met een nieuwe cirkel waarbij ze voor elk onderdeel gaat kijken wat ze wel en niet wil blijven doen en wat ze in elk onderdeel kan doen om beter voor zichzelf te gaan zorgen.

Dit gaat over mij!

Denk je nu: dit gaat over mij? En ik wil ook niet meer alleen bezig zijn met eten, slapen en werken? Maak dan een afspraak via 06-83 60 45 14 en ik denk graag met je mee.

Inspiratie in je mailbox

Vind je het leuk om mijn blogs automatisch in je mailbox te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.