Lekker even wat kasten opruimen

Lekker even wat kasten opruimen

Woensdag wordt de parketvloer geschuurd. Dus moet dit weekend de hele kamer leeg. Uitgesteld tot ik niet langer kon wachten. Niet mijn favoriete klus. Want ook de kast met servies en glazen moet worden leeggehaald. Een kast leeg pakken betekent ook kiezen wat er weg kan. Er staan niet alleen glazen en servies in de kast maar ook herinneringen. Rapporten van onze zoon, schoolfoto’s, een zelfgemaakt paasmandje, papieren verjaardagsbordjes, verjaardagskaarsjes Tjonge, wat kun je toch een boel spullen verzamelen.

Een opgeruimd hoofd

Ondanks de warmte zijn de dozen snel vol net als de afvalzak. Inmiddels staat er een keurig stapeltje dozen in de gang. Ik vind het vaak lastig om spullen weg te gooien. Want vaak zit er een herinnering bij en weet ik meestal nog precies waar iets vandaan komt.

Toch vind ik het fijn om af en toe even goed op te ruimen. De kasten leeg, uitzoeken wat weg kan zodat er weer ruimte komt in de kast. Opruimen geeft mij altijd een goed gevoel. Want een opgeruimd huis geeft mij ook een opgeruimd hoofd.

Het overzicht kwijt

Ik trap gelukkig niet meer in de valkuil dat ik meerdere kasten tegelijk aanpak. Ik weet nog goed dat ik eens de kasten in de woonkamer wilde opruimen. Op een bepaald moment had ik alle kasten leeg omdat ik de kasten ook wilde reorganiseren. Met twee vaste kasten en een servieskast zijn dat heel veel spullen en zag ik door de bomen het bos niet meer. Met het gevolg dat ik het niet meer kon overzien en veel spullen weer teruggingen in de kast. Nu pak ik kast voor kast aan. Dat zorgt er voor dat ik het overzicht houdt met uiteindelijk een beter resultaat. Een kast opruimen geeft mij altijd een fijn gevoel als het klaar is. Als ik zelf kasten heb opgeruimd dan kan ik het niet laten om af en toe even te kijken en te genieten van het resultaat.

Mijn man is klusser

En zo gaat het ook in een coachtraject. Ik merk dat mensen soms heel veel doelen noemen waar ze aan willen werken. Als je met te veel doelen tegelijk aan de slag wilt dan gaat het net zo als met het uitruimen en opschonen van meerdere kasten. Je raakt het overzicht kwijt en dat geeft alleen maar frustratie. Ik vergelijk het wel eens met het programma ‘Mijn man is klusser’. Overal hangen stroomdraden los aan het plafond, de douche is een in elkaar getimmerd hokje, de toiletdeur ontbreekt en de dozen staan opgestapeld in de woonkamer. Dat wil je gewoon niet. Het is teveel tegelijk en het kan je overspoelen.

Haalbare doelen

In een coachtraject werken we altijd met haalbare doelen. Je kunt niet alles ineens veranderen. Bijvoorbeeld als je je moe en overwerkt voelt omdat je jarenlang alle ballen in de lucht hebt gehouden omdat jij altijd dacht dat jij dit allemaal alleen op moest lossen. Dit kun je niet van de een op de andere dag veranderen. Daar is tijd voor nodig en daarom beginnen we altijd met kleine stappen en werken we toe naar een concreet doel.

Stap voor stap

Net als bij het opruimen van een kast gaan we stap voor stap aan de slag. De kast gaat open, je kijkt wat er in staat. Je pakt de spullen op. Draait sommige spullen even rond om ze goed te bekijken. Je bepaalt wat weg kan en wat mag blijven. En daarna weer verder want uiteindelijk wil je graag een opgeruimde kast. Als de kast weer is ingepakt, kijken we nog even terug naar het mooie resultaat. En als blijkt dat nog niet alles goed is opgeruimd, dan kijken we wat beter kan.

Maak een afspraak

Heb jij het gevoel dat jij altijd al het werk op je bordje krijgt? Blijft de afwas op het aanrecht altijd voor jou staan en denk je wel eens dat jouw huis een hotel is voor je gezinsleden? Trek jij altijd al het werk naar je toe omdat je collega’s het niet oppakken? Hoe zou het voor je zijn als je niet meer de huishoudster bent van je collega’s hun eigen werk oppakken zodat jij tijd hebt om je eigen werk te doen? Ik help je daar graag bij. Maak een afspraak voor een gratis online verkenninggesprek via 06-83 60 45 14 of stuur mij een e-mail via de knop hieronder.

Ja, ik wil graag een afspraak maken

 

Inspiratie in je mailbox?

Ben je al aangemeld voor mijn inspiratiemail?

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.