Leven als onze kat Bob

Leven als onze kat Bob

Soms zou ik wel willen ruilen met onze kat Bob. Afgelopen week had hij een klein roze soort van pingpongballetje gevonden. Hij rende door de kamer en tikte steeds tegen het balletje aan zodat het al stuiterend in alle hoeken van het huis terechtkwam. Hij schoot al glijdend over de tegels en de houten vloer. Hij vloog van de woonkamer naar de gang en van de keuken en de bijkeuken weer terug totdat hij er genoeg van kreeg. Het balletje lag midden in de kamer en Bob lag uitgeteld op de bank. We kunnen daar wel iets van leren. Even echt knallen en daarna weer energie opdoen. Heerlijk opgerold op een kussentje bij de verwarming om weer bij te tanken.

De man met de hamer

De afgelopen weken waren heel erg druk met als hoogtepunt een groot evenement afgelopen woensdag waar heel veel voorbereiding, denkwerk en organisatie bij kwam kijken. Het was een groot succes en iedereen was enthousiast. ‘s Avonds gierde de adrenaline nog door mijn lijf waardoor ik niet goed kon slapen. Donderdag kwam ik door op de energie van woensdag maar donderdagavond kwam de welbekende man met de hamer. Tijdens het boodschappen doen sloeg de vermoeidheid toe. Ik had het gevoel dat ik ter plekke wel in slaap kon vallen en ik was blij dat ik op tijd onder de wol kon.

Een stapje terug

Zo ontzettend moe als ik deze week was komt niet vaak voor. Voor mij een belangrijk signaal om even rustig aan te doen. Want na zo’n grote klus heb ik gewoon tijd nodig om weer bij te tanken. Doe ik dat niet dan ga ik over mijn grenzen heen. En dan is het goed dat ik de adviezen die ik een ander geef, zelf ook opvolg. Wat eerder naar bed, een fijne wandeling in het bos, met een boek op de bank en vooral goed voor mezelf zorgen helpt mij om weer energie op te doen voor de volgende week. dat vind ik niet zo gemakkelijk want de afgelopen weken is er veel blijven liggen waarvan ik vind dat het echt moet gebeuren.

Topsport

In mijn praktijk is dit ook vaak een onderwerp van gesprek. Want hoe graag je misschien ook iets af wilt maken of hoe belangrijk een klus ook is. Als je niet af en toe even helemaal afschakelt dan kan het zijn dat je te veel van jezelf vraagt met soms een burn-out tot gevolg. Voor een korte tijd werken onder hoge druk en wat extra stress is niet erg als je er maar voor zorgt dat je op tijd zorgt voor ontspanning. Want de boog kan niet altijd gespannen zijn en ieder mens heeft de tijd nodig om weer energie op te doen om weer verder te kunnen. Want werken onder hoge druk is topsport. Iedereen vindt het heel logisch dat je niet twee marathons achter elkaar kunt lopen. Maar als ik in coachtrajecten hoor onder welke druk mensen soms staan dan lijkt het of zij in hun proberen om meerdere marathons achter elkaar te lopen zonder dat ze de nodige rustmomenten in kunnen bouwen. Pak regelmatig een rustmoment en je kunt er weer beter tegen aan.

Even bijtanken

Dit weekend neem ik het voorbeeld aan Bob en ga ik even bijtanken. Lekker naar buiten, leuke dingen doen en niet te veel dingen die moeten. Boodschappen doen, de was weer schoon en een beetje poetsen in huis moet voor deze week genoeg zijn. Morgen is er weer een dag.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij het gevoel dat je continu meerdere marathons moet lopen en weet je niet goed hoe je hier verandering in kunt brengen? Bel of stuur een berichtje naar 06-83 60 45 14 om een afspraak te maken voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Een afspraak maken via de website kan ook. Ik denk graag met je mee wat je kunt doen om het anders te gaan doen.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.