Lieve kaart

Lieve kaart

Waar zouden we zijn zonder smartphone? We zijn helemaal verloren als de internetverbinding wegvalt of de wifi niet werkt. Ik betrap mij er ook steeds vaker op dat ik sneller een berichtje stuur via Whatsapp dan dat ik ga bellen. En dan is het een extra verrassing als er een enveloppe in de brievenbus ligt met een hele lieve kaart van een vriendin met fijne woorden.

Kleine moeite, groot gebaar

Het gebaar raakte mij. Wat ontzettend lief om te merken dat iemand betrokken bij je is. Daar word ik heel erg blij van en het maakt dat ik mij er weer van bewust ben hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor elkaar. Met een drukke baan en een gezin en mantelzorgtaken, schiet het er nog wel eens bij in om even stil te staan bij een ander. Even contact zoeken. Of dat nu een kaart is of even een telefoontje. Een bosje bloemen voor iemand die wel even een hart onder de riem kan gebruiken. Of even op de koffie en de tijd nemen voor een goed gesprek. Voor je zelf misschien een kleine moeite, voor de ander een groot gebaar.

Een groot compliment

Ik weet hoe fijn ik het zelf vind als ik mijn verhaal kwijt kan bij de ander. En hoe blij ik zelf word van deze lieve kaart die nu op de schouw staat. Dit krijg ik ook vaak terug tijdens een coachsessie. Dat mijn coachees het zo fijn vinden dat er naar hen geluisterd wordt. Dat ze zo graag wat meer ‘echt’ gehoord willen worden. Dat ze in een coachsessie hun eigen verhaal mogen vertellen en er echt mogen zijn. Voor mij is dit het grootste compliment dat ik kan krijgen.

Veel energie

Ik merk dat er steeds meer behoefte is aan een goed gesprek. En oprechte aandacht waarbij de ander alleen maar luistert. En dan echt luisteren zonder met zijn of haar eigen verhaal er tussen door te komen. Ik neem me voor om weer wat meer om me heen te kijken en gewoon de tijd te nemen voor die kop koffie. Al is er zo veel anders om te doen. Van het contact met de lieve mensen om mij heen krijg ik zo veel energie. Dat maakt me blij en daar wil ik tijd voor vrijmaken.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.