Maak jij een kostbare keuze?

Maak jij een kostbare keuze?

‘Wat kost het je als je zo doorgaat?’ En wat levert het jou op? Die vragen heb ik deze week een paar keer gesteld. En nee, het ging hier niet om geld of een mooi financieel overzicht (want ik heb ik helemaal niks met cijfers en als dyscalculie had bestaan toen ik op school zat, dan was het leven een stuk makkelijker geweest).

Eerlijk zijn tegen jezelf

Deze vragen gaan heel veel dieper. Het stellen van deze vragen maakt veel los. Dat merkte ik ook nu weer. Het beantwoorden van deze vragen is meestal niet zo eenvoudig. Omdat het van je vraagt heel eerlijk te zijn tegen jezelf. Diep van binnen weet je wel dat je het anders zou willen (en moeten) doen. Toegeven dat je de weg een beetje kwijt bent is alleen niet zo eenvoudig.

Weer vooruit kunnen

Door deze vragen te beantwoorden ontdek je wat het nou precies is dat je verdrietig maakt. Of hoe het komt dat alle energie uit je wegloopt waardoor je je uitgeput en vermoeid voelt. Dit helpt je om weer vooruit te kunnen.

Wat je denkt bepaalt hoe jij je voelt

Maar voordat je de vragen kunt beantwoorden, moet je eerst weten waar je nu het meeste last van hebt en welke invloed dit heeft op jouw leven. Dit klinkt wat zweverig maar ik ben ervan overtuigd dat alles wat je denkt en doet, ook voor een groot deel bepaalt hoe je je voelt. En dat kan jou tegenhouden om het leven te leven dat je eigenlijk zo graag zou willen leven.

Negatieve mensen grootste energievreter

Het is niet voor niets dat in de workshops ‘weg met de energievreters’ die ik geef elke keer negatieve mensen of mensen die overal over klagen bovenaan het rijtje van energievreters staan. Daar willen we geen last van hebben. Maar dat we onszelf gek kunnen maken door wat we tegen ons zelf te zeggen, dat hebben we vaak niet eens door.

Je gaat jezelf geloven

Goh wat vreemd dat je zelfvertrouwen onder het vriespunt zakt als je altijd tegen je zelf zegt dat jij niet goed genoeg bent, de ander altijd beter, mooier, knapper of slimmer vindt dan jij. Zeg je dat maar vaak genoeg tegen jezelf dan ga je het ook nog eens geloven ook.

Hoe kan het dat jij je uitgeput voelt?

Misschien heb je een baan die niet goed meer bij je past omdat je het werk niet meer leuk vindt, de werksfeer niet prettig is of het werk je boven je hoofd groeit. Loopt het thuis niet echt lekker, draai je in kringetjes rond in je hoofd omdat je je over van alles en nog wat zorgen maakt en ben je moe van al het denken. Ben je altijd alleen maar aan het rennen en vliegen en neem je nooit tijd voor jezelf om jouw accu weer op te laden. Gek he dat je je uitgeput voelt?

Is vasthouden aan zekerheid wel zo fijn?

De vraag wat het je oplevert als je vasthoudt aan wat je doet en denkt gaat meestal over veiligheid en zekerheid. Maar hoe fijn is vasthouden aan die zogenaamde veiligheid en zekerheid nu eigenlijk? Wat nu als dit betekent dat je in een burn-out terechtkomt omdat je te veel van jezelf hebt gevraagd? Dat je relatie er aan gaat? Is het dat waard?

Zekerheden loslaten

Iets anders gaan doen vraagt om zekerheden los te laten. Een andere baan zoeken, een klus terugleggen bij een collega die altijd alles bij jou over de schutting gooit, tegen je beste vriendin zeggen dat je klaar bent met haar geklaag. Ja natuurlijk is dat eng, krijg je klotsende oksels, staat het zweet op je rug en is het niet leuk als een ander boos reageert.

Wat is het je waard?

Maar als je de balans opmaakt. Wat is het je waard om vast te houden aan al die zogenaamde zekerheden of de dingen die je tegen jezelf zegt die niet kloppen en je alleen maar onzeker en verdrietig maken? Wat weegt zwaarder? Een zogenaamd veilig gevoel terwijl je niet lekker in je vel zit? Of jouw eigen geluk en plezier in het leven? Want het leven is te kort en te kostbaar om niet van te genieten.

Een afspraak maken?

Denk je: dit gaat best wel over mij? Maak dan een afspraak via 06-83 60 45 14 en ik denk graag met je mee.

Inspiratie in je mailbox?

Vind je het leuk om deze blogs te lezen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Meld je dan aan voor mijn inspiratiemail. Je ontvangt deze mail dan wekelijks in je mailbox en hoeft er niet naar te zoeken op Facebook of Linkedin.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.