Masterclass ‘Ruim je oude gewoontes uit de weg’

Als je klein bent, vertellen de mensen om je heen zoals je vader, moeder, opa, oma, ooms, tantes, broers, zusjes, juffen en meesters op school hoe je dingen moet doen. Je leert allerlei regels hoe je met elkaar omgaat, wat je wel en niet mag doen. De hand van je moeder vasthouden als je de straat oversteekt is best verstandig om langer te blijven leven. En als je niet met zijn allen door elkaar praat op school dan wordt het minder gauw chaos in de klas.

Irritante stemmetjes in je hoofd

Maar je krijgt als kind ook een heleboel ongeschreven regels en onbewuste signalen mee die je later in je leven ontzettend in de weg kunnen zitten. Vaak weet je niet eens waar een bepaalde gewoonte of dat irritant stemmetje in je hoofd vandaan komt. Maar wat je op jonge leeftijd leert, blijft je hele leven bij je. Je bent je soms misschien niet eens bewust van sommige ‘zinnen’ die je van huis uit hebt meegekregen. Maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je je er last van hebt en dat die oude overtuigingen jouw geluk in de weg staat. Of dat je er misschien zelfs door vastloopt in je leven.

Wat staat er op jouw tegeltje?

Ik noem deze zinnetjes altijd de tegeltjes die vroeger bij jou thuis aan de muur hingen. Natuurlijk is dit geen echt Delfts blauw tegeltje met een houten lijstje maar een uitspraak van je ouders, grootouders of andere mensen die een belangrijke rol speelden in je jeugd. ‘Altijd goed je best doen en zorg dat je hoge cijfers hebt op je rapport’ kan uitmonden in een burn-out. ‘Je moet bescheiden zijn’ kan leiden tot gedoe op je werk omdat je te onzichtbaar bent en het resultaat van ‘Niet klagen maar dragen’ hoef ik denk ik niet uit te leggen.

Zet je oude overtuigingen aan de kant

Heb je genoeg van al die oude overtuigingen waarmee je zelf het geluk in je leven ‘saboteert’?. Wil je de irritante zinnetjes in je hoofd opruimen en je de oude spreuk op jouw tegeltje vervangen door een nieuwe spreuk die je wel verder helpt? Dan is deze masterclass iets voor jou. In deze masterclass ontdek je waar overtuigingen vandaan komen en door kunnen werken in je huidige leven en hoe je jouw oude tegeltje kunt vervangen door een nieuwe spreuk. Doe je mee? Meld je dan vandaag nog aan voor deze masterclass. Maar wacht niet te lang want er is beperkt plek. Dus vol = vol.

Praktische informatie en aanmelding

Deze masterclass is op dinsdagavond 28 maart aanstaande van 19.30 tot 20.45 uur bij CoachUnique, Borculoseweg 38. Je kunt je aanmelden via info@coachunique.nl of via de knop hieronder. Na aanmelding ontvang je een e-mail met meer informatie over deze masterclass. De kosten voor deze masterclass zijn slechts € 15,00. Natuurlijk is er koffie en thee met iets lekkers.

Ja, ik doe mee!

Meer weten?

Wil je eerst meer weten over deze masterclass? Neem dan contact met mij op via 06-83 60 45 14. Kun je niet bij de masterclass zijn maar wil je hierover wel met mij sparren? Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek. En heb je interesse om deze masterclass te volgen samen met je collega’s of een groep vriendinnen? Bel mij dan op 06-83 60 45 14 of stuur een e-mail naar d.steenbruggen@coachunique.nl om de mogelijkheden te bespreken.