Mijn dagboek

Mijn dagboek

He? Wat is dit nu weer voor een bericht? Zoetsappig, echt iets voor meisjes. Ik kan me voorstellen dat je denkt ‘Hier haak ik af. Dit ga ik echt niet lezen!’. Als je toch wel een beetje nieuwsgierig bent geworden, dan hoop ik dat je verder leest.

De spijker op zijn kop

Voor mijn verjaardag kreeg ik van lieve vrienden een heel mooi dagboek. Ik was ontroerd door het gebaar, vooral omdat ze dit speciaal voor mij hadden uitgezocht. ‘Dit leek me echt iets voor jou, ook omdat je als coach waarschijnlijk wel mee bezig bent’. Het was de spijker op zijn kop. In gesprekken met de mannen en vrouwen die ik coach, vraag ik hen vaak op te schrijven wat hen bezighoudt. Wat ze belangrijk vinden of wat ze meenemen na een coachgesprek.

Een enerverend jaar

En nu kreeg ik zelf een dagboek. Heel eerlijk gezegd heb ik het even weg gelegd. Ik kon er gewoon niet toe komen om er iets in te schrijven. We hebben een enerverend jaar achter de rug waarin veel is gebeurd. Veel veranderingen, verdrietige zaken, afscheid op verschillende vlakken. En als je iets opschrijft, dan staat het ook echt zwart op wit. Maar soms lukt dat gewoon even niet omdat het te veel binnenkomt.

De slappe lach

De vrienden waarvan ik het dagboek kreeg kwamen zaterdag eten. We hadden het er al heel vaak over gehad maar steeds kwam het er niet van. Na een impulsieve uitnodiging, zaten we samen aan de boerenkool met worst. Het was ontzettend gezellig. We hebben enorm gelachen, tot bijna een slappe lach aan toe. Ik realiseerde mij ineens dat het al best lang geleden was dat ik een avond zo veel plezier heb gehad.

Vaker blij zijn

Gisteravond zag ik het dagboek op mijn kastje liggen. Ik had het de afgelopen weken al een paar keer in mijn handen gehad en het ook elke keer weer terug gelegd. Ineens had ik het gevoel: nu wil ik er iets mee. Ik ben gaan schrijven en de woorden kwamen vanzelf. Ik kwam tot mooie inzichten. Omdat het een dagboek is, deel ik natuurlijk niet alle ins en outs. Een van de inzichten die ik wel wil delen is dat ik meer wil gaan genieten. Ik wordt blij van eten met vrienden. Mooie gesprekken en gezelligheid. Ik wil meer humor in mijn leven. Meer spontaniteit, minder zaken vooraf regelen. Ik wil vooral vaker blij zijn en meer lachen.

Kippenvel als het kwartje valt

In bijna alle coachgesprekken komt naar voren dat mensen ‘het anders willen gaan doen’. Ze zijn niet tevreden met hoe hun leven loopt. Op het werk, privé of een combinatie waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Vaak vinden ze het moeilijk om helder te krijgen wat ze nu precies anders willen hebben. Bijvoorbeeld omdat ze niet durven te dromen en bang zijn voor kritiek. Pas als ze dat loslaten en gaan kijken naar hun droom. Gaan kijken naar wat ze echt zouden wensen, dan komt er iets op gang en komt er beweging. En als dat kwartje valt, dan krijg ik kippenvel.

Verzamel mooie momenten

Om iets te kunnen veranderen, moet je een eerste stap zetten. Die eerste stap is inzicht krijgen in wat je wilt dat anders wordt. Schrijven wat je wensen en dromen zijn of een dagboek bijhouden kan je daarbij helpen. Het helpt mij ook om zaken te relativeren. Als ik soms teruglees wat ik heb geschreven, dan merk ik dat ik er vaak wat milder naar kan kijken. Ook kan het helpen om te zien wat je allemaal al wel hebt bereikt en waar je trots op mag zijn. Het hoeft niet zo’n mooi dagboek te zijn als ik zelf heb gekregen. Er zijn zo veel mooie schriften te koop en natuurlijk kun je ook je eigen, persoonlijke dagboek maken van een schrift met een harde kaft. Leg eens een schrijfblokje naast je bed en schrijf elke avond drie gebeurtenissen of zaken op waar je die dag blij van werd. Je gaat met een fijn gevoel slapen en je zult merken dat het ook leuk is om die verzameling mooie momenten weer terug te lezen. Probeer het eens uit en kijk wat je er aan hebt.

Weer de touwtjes in handen

Het schrijven van een dagboek neem ik ook mee als een inspiratiebron voor de training ‘Neem weer de regie op je leven’ op 15 februari. Je krijgt inzicht in je dromen en je wensen. In de training gaan we daarmee op een creatieve manier aan de slag. Daarmee bouwen je aan je stappenplan voor de toekomst waarmee je verandering kunt brengen in je leven. Zet de eerste stap en neem weer de touwtjes in handen.

Jouw leven weer op de rit?

Wat wil jij veranderen in je leven? Ben je op zoek naar je wensen en je dromen en weet je niet hoe? Dan is de training ‘Neem weer de regie op je leven’ vast iets voor jou. Op een informele en vooral gezellige manier ga je samen op ontdekkingsreis om jouw leven weer op de rit te zetten. Nieuwsgierig? Bel of mail mij en ik vertel je graag meer.

 

Ps: de training is al op vrijdag 15 februari. Heb je belangstelling? Wacht dan niet langer en meld je aan. Dit is jouw kans om de eerste stap naar verandering te zetten. Er is slechts plek voor vijf personen dus vol = vol.

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.