Mooie mensen

Mooie mensen

Ik twijfelde of ik dit zou delen. Ik doe het toch omdat mij ik hoop dat ik mensen hiermee kan helpen. In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen die twijfelen. Aan zichzelf, aan hun kunnen, aan hun zelfvertrouwen. En dat zou toch anders moeten zijn.

Op het moment dat ze voor de eerste keer binnenkomen, zijn ze vaak schuchter. Het eerste gesprek is meestal een beetje aftasten. Dat is logisch want voor sommigen is de drempel om naar een coach te gaan best hoog. Het probleem waar ze aan willen werken komt op tafel. Er komen veel verhalen voorbij. Vaak spelen er oude overtuigingen mee die maken dat ze weinig zelfvertrouwen hebben of niet goed weten hoe ze iets aan moeten pakken. Veel mensen zijn door ervaringen in hun jeugd zo gevormd dat ze moeite hebben dit los te laten.

Mooie ontmoetingen

Soms duurt het even voordat iemand iets vrijer praat. Soms is er direct een klik en dan zitten de gesprekken al heel snel een een flow. Verhalen, humor, emoties als verdriet, blijheid en boosheid, goede ideeën, zelfverzekerde standpunten, wensen en plannen  zijn de ingrediënten van de gesprekken. Soms zijn er zakdoekjes nodig omdat er veel verdriet is. Een andere keer lachen we samen en komt er veel positieve energie vrij. Ik kijk altijd terug op hele mooie ontmoetingen.

Een ander zelfbeeld

Wat ik elke keer bijzonder vind is dat de mensen die in mijn praktijk komen vaak zo anders tegen zichzelf aan kijken dan de persoon die ik tegenover mij zie. Ze hebben een heel ander zelfbeeld dan het beeld dat de ander van hen heeft. Ze zien zichzelf als grijze muis, het kleine meisje dat toch niks weet of de kleine jongen die niet stoer genoeg is, een bange jonge vrouw die het moeilijk vindt om een ander aan te spreken of mensen die zichzelf ronduit saai vinden. Maar dat zie ik in de loop van het coachtraject helemaal niet terug.

Trots op jezelf

Het lijkt soms wel of veel mensen zich verschuilen achter een muur(tje) van weinig zelfvertrouwen om zichzelf maar niet te hoeven laten zien. En dat is zo ontzettend jammer. Want ik zie vaak voor mij juist hele mooie en fijne mensen. Hulpvaardig en met het hart op de goede plaats. Die weten waar ze het over hebben en veel kunnen betekenen voor hun omgeving. In de gesprekken is dit ook altijd een onderwerp dat voorbij komt. Juist om de ander een spiegel voor te houden en eens goed naar zichzelf te kijken. Zonder de oude zinnetjes in het hoofd dat je niet goed of niet goed genoeg bent. Om juist te leren waarderen wie je bent. En dat je juist trots mag zijn om de mens die je nu bent. Dit past misschien niet bij onze Nederlandse mentaliteit maar er zijn zo veel mooie mensen die ik een fijner leven gun.

Positief het leven tegemoet

Vaak vinden mensen het moeilijk dit te geloven. Maar gedurende een coachtraject merk ik meestal dat er een verandering komt. Ik vind dit altijd heel bijzonder. Het is zo mooi om aan het eind van een coachtraject de veranderingen te zien. Een andere houding alsof er lood van hun schouders is gevallen. Een glimlach op het gezicht en stralende ogen. Dan weet ik dat er weer iemand een beetje positiever en blijer het leven tegemoet gaat. En daar doe ik het voor.

Hulp nodig?

Ben jij ook op zoek naar meer zelfvertrouwen? Wil jij wel wat trotser zijn op jezelf? Neem dan contact met mij op via 06-83 60 45 14 en ik help je graag. Een bericht sturen via Whatsapp kan natuurlijk ook.

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.