Online coaching blijft!

Online coaching blijft!

Wie had kunnen denken dat de coronacrisis ook nog iets positiefs heeft gebracht. Door online coaching konden coachgesprekken gewoon doorlopen door middel van videobellen. Want (burn-out)klachten zijn niet ineens over als je in een intelligente lockdown zit.

Online coaching wordt nu eindelijk serieus genomen

Voor de coronacrisis reageerden sommige mensen best een beetje sceptisch op een voorstel voor online coaching. Ik had wel eens de indruk dat mensen online coaching minder serieus namen. Het onbekende speelde denk ik vooral een belangrijke rol. Een online gesprek? Dat kan toch niet wat zijn? Ik merk nu dat dat nu heel anders geworden is. En dat is maar goed ook. Online coaching is namelijk heel effectief. Zelf praat ik liever over e-coaching omdat dit voor mij de combinatie is van online gesprekken en opdrachten per e-mail en tussentijds contact via Whatsapp.

Online coaching werkt net zo goed als een persoonlijk gesprek

Natuurlijk mis je soms de non-verbale communicatie tijdens het videobellen maar dit went al snel. Het voelt misschien ook wat minder persoonlijk en je mist een beetje de gezelligheid van samen een kop koffie of thee drinken. Als je eenmaal met elkaar in gesprek bent dan merk je daar helemaal niets meer van. Tijdens een persoonlijk gesprek op locatie pak ik er vaak een tekenblok bij en dan kun je makkelijker samen een opdracht doen. Dit heb ik opgelost door de opdrachten op papier te zetten zodat de opdracht in alle rust thuis kan worden gedaan.

De voordelen zijn belangrijker dan de nadelen

Een voordeel van online coaching is dat je in een kortere tijd veel meer kunt bereiken. Het contact dat je met elkaar hebt is heel intensief. Normaal gesproken zit er een tot twee weken tussen de coachgesprekken. Als je de persoonlijke gesprekken of de online gesprekken ook combineert met opdrachten via de mail en regelmatig contact via WhatsApp dan bereik je veel sneller resultaat. Bij e-coaching kun je in drie weken veel meer werk verzetten.

E-coaching heeft echt meerwaarde

Cliƫnten die ik coach geven dat ook terug. Ik vind het mooi dat we door deze techniek niet meer beperkt worden door plaats of afstand. Je kunt een gesprek voeren waar je maar wilt. In principe kan ik dus iedereen overal ter wereld coachen en dat vind ik prachtig. Je hoeft de deur niet uit, het scheelt je reistijd en je hebt geen oppas nodig als je kleine kinderen hebt. Om e-coaching in mijn praktijk verder uit te bouwen ben ik nu bezig om coachtrajecten nog meer aan te passen aan e-coaching zodat het nog eenvoudiger is om de opdrachten thuis te doen. De afgelopen maanden kregen veel mensen last van burn-outklachten door de druk van het thuiswerken in combinatie met de zorg voor hun gezin. Ik verwacht dat er de komende tijd nog veel meer mensen in een burn-out terechtkomen. E-coaching is dan echt een oplossing.

Benieuwd naar de mogelijkheden van e-coaching?

Neem dan contact met mij op en ik vertel je graag meer. Bel 06 – 83604514 of stuur een WhatsAppbericht en ik neem contact met je op. Een e-mail sturen naar d.steenbruggen@coachunique.nl kan natuurlijk ook.

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.