Ontwikkeladviestraject ook voor werkgevers

Ontwikkeladviestraject ook voor werkgevers

Veel werkgevers zitten met de handen in het haar. Hoe zorg je er voor dat je bedrijf het hoofd boven water kunt houden. En hoe zorg je voor je medewerkers? Door de coronacrisis hebben veel bedrijven het moeilijk.

Als je een mooi bedrijf hebt opgebouwd met betrokken medewerkers, dan wil je dat je bedrijf kan blijven bestaan en wens je je medewerkers een goede toekomst. Dit zorgt bij veel ondernemers voor slapeloze nachten.

Regelingen voor bedrijven

Gelukkig konden veel bedrijven gebruikmaken van de steun van de overheid. Er wordt gewerkt aan nieuwe plannen die wellicht soberder zijn maar toch kunnen helpen om de economie enigszins te ondersteunen. In de afgelopen maanden maakten veel bedrijven gebruik van de verschillende regelingen. Dat heeft er voor gezorgd dat een groot aantal bedrijven de coronacrisis is doorgekomen.

Een woud aan eisen

Bedrijven moeten wel aan verschillende eisen voldoen om gebruik te kunnen maken van de regelingen. Ondernemers zijn nu vooral hard aan het werk om hun bedrijf weer sterker te maken. Vooral voor kleinere ondernemingen kan het woud aan eisen en regels een doolhof zijn. Vaak moeten ze hier zelf een weg in vinden en kunnen ze niet terugvallen op een afdeling met deskundigen die hen daarbij kunnen helpen.

Inspanningsverplichting NOW2

Deze week kreeg ik een vraag van een ondernemer hoe hij kan voldoen aan de inspanningsverplichting van de NOW2 regeling. In deze regeling staat dat bedrijven hun medewerkers scholing aan moeten bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een ontwikkeladviestraject. Gelukkig kon ik hem verder helpen met informatie over de werkwijze rondom het ontwikkeladviestraject. Dat gaf mij een blij gevoel want het voelt goed als ik de ander verder kan helpen.

Ontwikkeladviestraject voor medewerkers

Ook bedrijven kunnen gebruikmaken van deze subsidieregeling die in het leven is geroepen in het kader van NL Leert door. Werkgevers kunnen hun medewerkers een ontwikkeladviestraject aanbieden en voldoen daarmee aan de eisen van deze regeling. Voor medewerkers is het een mooie kans om te werken aan hun ontwikkeling zodat ze voorbereid zijn op de (toekomstige) arbeidsmarkt. Als NOBCO-coach kan ik het aanvraagtraject verzorgen voor werkgevers. Doordat ik dit aanvraagproces van hen overneem, kunnen zij zich focussen op de voortgang van hun bedrijf.

Meer weten?

Of je nu werkt, op zoek bent naar een baan, een scholing wilt volgen of over wilt stappen naar een andere sector? Het ontwikkeladviestraject is er voor iedereen in Nederland tussen 18 en 66 jaar. Lees hier meer over het ontwikkeladviestraject? Wil je meer weten? Voor jezelf of voor je bedrijf? Neem dan contact met mij op via 06-83 60 45 14. Ik help je hier graag bij.