Over mij

Zeven jaar was ik toen mijn vader overleed. ‘Zorg goed voor je moeder’
zeiden mijn tantes na zijn overlijden.
Deze opdracht en het motto van mijn moeder:
‘Al is de muur ook zes meter hoog en drie meter dik.
Je moet er doorheen, overheen of er langs’
heb ik goed in mijn oren geknoopt.
Aanpakken, doorgaan, niet klagen en vooral heel goed je best doen.
Dat was de norm.
Ik dacht er niet eens over na dat het anders kon.

Diane SteenbruggenEn hard werken, dat deed ik. Ik krijg het nog bloedheet als ik terugdenk aan mijn eerste weekendbaantje in de slagerij. Een bulderende baas, botte collega’s, werken in de kou. Wat voelde ik me ongelukkig en verloren maar voor mezelf opkomen, dat durfde ik niet. Ik gedroeg mij als een grijze muis en bleef het liefst op de achtergrond.

Alle ballen in de lucht

Thuis en op het werk hield ik alle ballen in de lucht. Ik werkte mij een slag in de rondte en was altijd aan het werk. Ik trok ook steeds meer werk naar me toe dat anderen niet deden. Collega’s vertrouwden er op dat ik de boel wel draaiende hield. ‘Jij bent de rots, de stabiele factor in ons team’ zeiden ze vaak. Daar was ik zelfs wel een beetje trots op. Want het lukte mij toch maar mooi om alles geregeld te krijgen. Ten koste van wat, dat wist ik toen nog niet.

Met mijn kop tegen de muur

Tot het moment dat ik helemaal vastliep. Ik knalde met mijn kop tegen de muur. Er kwam helemaal niets meer uit mijn handen. Ik kon me nergens op concentreren, was ontzettend moe maar kon niet slapen van al het gepieker. Alles was te veel. Boodschappen doen was een wereldreis en zelfs de vaatwasser uitpakken voelde als het beklimmen van de Mount Everest. Vanuit wilskracht krabbelde ik weer op en ik ging door zoals ik het altijd had gedaan. Een meer dan fulltime baan, mijn gezin, studeren, klaar staan voor iedereen die me nodig had. Ik denderde door omdat ik niet anders wist.

Ik leerde vaker nee zeggen

Het omslagpunt kwam tijdens mijn coachopleiding. Ik wilde niet de grijze muis blijven die altijd maar in haar eentje doorworstelt. Wat ben ik blij dat ik toen het idee heb losgelaten dat ik altijd degene ben die overal voor moet zorgen.

Met vallen en opstaan leerde ik vaker nee te zeggen en het werk niet meer naar me toe te trekken. Ik laat me ook niet meer omverblazen door bulderende mensen. Ondanks de vlekken in mijn nek en trillende knieën zette ik door. Natuurlijk sputterden de mensen om mij heen af en toe tegen. Ze waren gewend dat ik het allemaal wel deed en nu moesten ze zelf aan de bak.

Een leuker mens

Ik ben duidelijk in wat ik wel en niet doe en bepaal nu zelf mijn grenzen. De voicemail en afwezigheidsmelder staan op vrije dagen aan. Ook thuis zijn niet alle klussen meer van mij alleen. We verdelen ze want het huis is van ons allemaal. Ondanks dat ik veel werk, loop ik mezelf niet meer zo snel voorbij. Ik voel me meer ontspannen en dat maakt mij een leuker mens. Dat is ook fijn voor mijn gezin en de andere mensen om mij heen.

Wat je over mij moet weten

Maak een afspraak voor een gratis verkenningsgesprek.

Je eigen grenzen bewaken

Vanuit onze jeugd krijgen we allemaal ervaringen mee waardoor we worden gevormd. Het verlies van een ouder op jonge leeftijd maakt dat je al jong ‘groot’ moet zijn. Dit kan er voor zorgen dat je het gevoel hebt dat jij altijd goed moet zorgen voor de mensen om je heen. Loop je vast omdat je daardoor te vaak over je grenzen heen gaat, dan is het tijd om dit los te laten. Je grenzen bewaken en wat vaker nee zeggen kun je echt leren. Dan kun je het leven gaan leiden dat je wilt leiden omdat je de regie voor je leven zelf in handen neemt.

Ja, ik wil graag een afspraak maken!

Als je mij beter leert kennen dan ontdek je dat:

  • Ik verzot ben op Engelse streekromans en helemaal kan wegdromen met een romantisch boek dat zich afspeelt in de Cotswolds, Wales of een andere idyllische plek.
  • Struinen in de kringloopwinkel op zoek naar mooie theekopjes mijn favoriete bezigheid is en onze zoon mijn passie deelt.
  • Mijn humeur opklaart als ik sta te koken maar nog blijer wordt van samen lekker eten.
  • Ik op vakantie gaan heerlijk vind maar een haat-liefde verhouding heb met het inpakken van de spullen en me dan altijd afvraag waarom we op vakantie gaan. Je me ’s nachts echt nooit, maar dan ook echt nooit wakker mag maken.
  • Zelfgemaakte, warme appeltaart bij mij niet veilig is.
  • Ik graag kippen zou willen houden maar dat niet zo handig vindt als we op vakantie gaan.
  • Bladeren in kookboeken mij heel blij maakt en mijn verzameling kooktijdschriften zo groot was dat ze niet meer in mijn kast pasten en ze dus weg moesten.
  • Ik gek ben op make-up en geurtjes. In een parfumeriezaak kan ik niet zonder te testen langs de geurtjes lopen, al blijft mijn favoriete geur altijd de geur die je ruikt als je binnenkomt.

Wil jij leren hoe je je eigen grenzen kunt bewaken zodat je jezelf niet meer voorbijloopt? Maak een afspraak voor een vrijblijvend verkenningsgesprek via 06 - 83 60 45 14 en ik ga je daarbij helpen.

footerlogo

Volg mij op: logo linkedinFacebook logo

CoachUnique is aangesloten bij NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches). Dit betekent dat ik werk volgens de IEC-richtlijnen en bij klachten het klachtenreglement volg.

logo NOBCO

Privacyverklaring

Bij het verlenen van onze diensten in de coachpraktijk verwerken wij persoonsgegevens. Om je te informeren hoe wij met je persoonsgegevens omgaan hebben wij deze privacyverklaring opgesteld.

Bezoekadres:
Borculoseweg 38, 7161 HA Neede

Postadres:
Huikert 4, 7161 GH Neede

T 0545 29 49 64
M 06 83 60 45 14
E info@coachunique.nl

KvK-nummer: 63384116
BTW-identificatienummer: NL001649923B11

 

Disclaimer

Copyright

De inhoud van deze site, de daarin opgenomen gegevens, afbeeldingen, geluiden, teksten en combinaties daarvan en de programmatuur zijn beschermd door auteurs- en databankrechten. Deze rechten berusten bij CoachUnique. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van CoachUnique is het niet toegestaan deze site of enig onderdeel daarvan te kopiëren.

Aansprakelijkheid

Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze site en de daarin opgenomen gegevens, kan CoachUnique niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens. CoachUnique aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de site, (on)bereikbaarheid van de site of ter beschikking gestelde programmatuur.

Verwijzingen en hyperlinks

Verwijzingen naar of hyperlinks met andere websites dienen alleen ter informatie van de gebruiker. CoachUnique geeft dan ook geen garantie voor de toegankelijkheid en de inhoud van de betreffende websites en aanvaardt op generlei wijze aansprakelijkheid voor het functioneren van of voor de informatie op deze website.