Over mij

Zeven jaar was ik toen mijn vader overleed. ‘Zorg goed voor je moeder’
zeiden mijn tantes na zijn overlijden.
Deze opdracht heb ik
goed in mijn oren geknoopt.
Aanpakken, doorgaan, niet klagen en
vooral heel goed je best doen.
Dat was lange tijd mijn motto.

En hard werken, dat deed ik. Ik krijg het nog bloedheet als ik terugdenk aan mijn eerste weekendbaantje in de slagerij. Een bulderende baas, botte collega’s, werken in de kou.
Wat voelde ik me ongelukkig en verloren. 

Alle ballen in de lucht

Thuis en op het werk hield ik alle ballen in de lucht. Ik werkte mij een slag in de rondte en was altijd aan het werk. Ik trok ook steeds meer werk naar me toe dat anderen niet deden. Collega’s vertrouwden er op dat ik de boel wel draaiende hield. ‘Jij bent de rots, de stabiele factor in ons team’ zeiden ze vaak. Daar was ik zelfs wel een beetje trots op. Want het lukte mij toch maar mooi om alles geregeld te krijgen. Dat dat alleen maar ten koste ging van mezelf, dat wist ik toen nog niet.

Met mijn kop tegen de muur

Tot het moment dat ik helemaal vastliep. Ik knalde met mijn kop tegen de muur. Er kwam helemaal niets meer uit mijn handen. Ik kon me nergens op concentreren, was ontzettend moe maar ik kon vaak niet slapen van al het gepieker. Alles was te veel. Boodschappen doen was een wereldreis en zelfs de vaatwasser uitpakken voelde als het beklimmen van de Mount Everest. Vanuit wilskracht krabbelde ik weer op en ik ging door zoals ik het altijd had gedaan. Een meer dan fulltime baan, mijn gezin, studeren, klaar staan voor iedereen die me nodig had. Ik denderde door omdat ik niet anders wist.

Hulp vragen mag!

Het omslagpunt kwam tijdens mijn coachopleiding. Ik kwam er achter waar al dat harde werken vandaan kwam. Oude patronen zaten me in de weg. Ik ontdekte dat ik de enige was die dit kon veranderen. Ik leerde mijn oude gewoontes die me in de weg zaten los te laten. En ik zette de ervaringen in mijn leven om naar mijn kracht. Ik kon bergen verzetten, maar niet meer ten koste van mezelf.

Mijn perfectionisme liet ik los. Ik mag fouten maken en de lat ging minder hoog. Daar hoorde ook nee zeggen bij en mijn grenzen bewaken. Ik wilde niet meer alleen maar voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik realiseerde me dat ik niet voor alles en iedereen verantwoordelijk ben. Ik hoef niet voor iedereen te zorgen en alles en iedereen overeind te houden. En de allerbelangrijkste les: ik leerde dat hulp vragen geen schande is maar juist krachtig als je dat kunt.

Ik laat me niet meer omverblazen door bulderende mensen. Ik sta stevig in mijn schoenen. De mening van anderen brengt mij niet meer aan het wankelen. Ik mag er zijn om wie ik ben en om wat ik kan en sta voor een groep zonder klamme handen.

Anderen helpen

Met wat ik heb geleerd kan ik anderen helpen. Want ik zie zoveel vrouwen worstelen met de dingen waar ik zelf mee heb geworsteld. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik vrouwen die zichzelf voorbijlopen omdat ze het lastig vinden om hun grenzen te bewaken of door al het gedoe op hun werk het vertrouwen in zichzelf zijn kwijtgeraakt mag helpen. Want ik weet waar ze mee worstelen en hoe eenzaam en alleen je je daarin kunt voelen. En ik weet ook hoe hoog de drempel is om hulp te vragen. Maar ik wens ze zo toe dat ze de stap durven te zetten. Want je leven wordt zo veel mooier als je doet wat echt belangrijk voor je is.

Wat je over mij moet weten

Kennismaken?

Hierboven las je iets over mij, over mijn achtergrond en wat je van mij kunt verwachten: als mens en als coach of mentor. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak op 06-83 60 45 14. Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

Warme groet,

Diane Steenbruggen

 

Wanneer ontmoeten wij elkaar?

Je eigen grenzen bewaken

Vanuit onze jeugd krijgen we allemaal ervaringen mee waardoor we worden gevormd. In mijn jeugd zorgde het verlies van mijn vader er voor dat ik al op jonge leeftijd ‘groot’ moest zijn. Daardoor had ik vaak het gevoel dat ik altijd goed moest zorgen voor de mensen om mij heen. Ik werkte hard en wilde altijd alles goed doen. Vaak ging ik daardoor over mijn grenzen heen. Ik heb gelukkig geleerd om het anders te gaan doen en dit wil ik graag delen omdat ik weet hoeveel fijner je leven daardoor is.

Ja, ik wil graag een afspraak maken!

Als je mij beter leert kennen dan ontdek je dat:

  • Ik verzot ben op Engelse streekromans en helemaal kan wegdromen met een romantisch boek dat zich afspeelt in de Cotswolds, Wales of een andere idyllische plek.
  • Struinen in de kringloopwinkel op zoek naar mooie theekopjes mijn favoriete bezigheid is en onze zoon mijn passie deelt.
  • Mijn humeur opklaart als ik sta te koken maar nog blijer wordt van samen lekker eten.
  • Ik op vakantie gaan heerlijk vind maar een haat-liefde verhouding heb met het inpakken van de spullen en me dan altijd afvraag waarom we op vakantie gaan.
  • Je me ’s nachts echt nooit, maar dan ook echt nooit wakker mag maken.
  • Zelfgemaakte, warme appeltaart bij mij niet veilig is.
  • Ik graag kippen zou willen houden maar dat niet zo handig vind als we op vakantie gaan.
  • Bladeren in kookboeken mij heel blij maakt en mijn verzameling kooktijdschriften zo groot was dat ze niet meer in mijn kast pasten en ze dus weg moesten.
  • Ik gek ben op make-up en geurtjes. In een parfumeriezaak kan ik niet zonder te testen langs de geurtjes lopen, al blijft mijn favoriete geur altijd de geur die je ruikt als je binnenkomt.

Wil jij weer grip op jouw leven? Daar help ik je graag bij. Bel mij op 06 - 83 60 45 14 om een afspraak te maken.

footerlogo

Volg mij op: logo linkedinFacebook logo

 

Mijn opleiding volgde ik aan het Coach College de Baak (voorheen Europees Instituut de Baak) in Driebergen.

 

Privacyverklaring

Bij het verlenen van de diensten in de coachpraktijk verwerk ik persoonsgegevens. Om je te informeren hoe ik met je persoonsgegevens omga heb ik deze privacyverklaring opgesteld.

Bezoekadres:
Borculoseweg 38, 7161 HA Neede

Postadres:
Huikert 4, 7161 GH Neede

T 0545 29 49 64
M 06 83 60 45 14
E info@coachunique.nl

KvK-nummer: 63384116
BTW-identificatienummer: NL001649923B11

Volg je mij al op Facebook?

 

Disclaimer

Copyright

De inhoud van deze site, de daarin opgenomen gegevens, afbeeldingen, geluiden, teksten en combinaties daarvan en de programmatuur zijn beschermd door auteurs- en databankrechten. Deze rechten berusten bij CoachUnique. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van CoachUnique is het niet toegestaan deze site of enig onderdeel daarvan te kopiëren.

Aansprakelijkheid

Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze site en de daarin opgenomen gegevens, kan CoachUnique niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de gegevens. CoachUnique aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de site, (on)bereikbaarheid van de site of ter beschikking gestelde programmatuur.

Verwijzingen en hyperlinks

Verwijzingen naar of hyperlinks met andere websites dienen alleen ter informatie van de gebruiker. CoachUnique geeft dan ook geen garantie voor de toegankelijkheid en de inhoud van de betreffende websites en aanvaardt op generlei wijze aansprakelijkheid voor het functioneren van of voor de informatie op deze website.