De pareltjes op je spinnenweb

De pareltjes op je spinnenweb

Overal in de tuin spinnenwebben. Spinnen zijn niet echt mijn favoriet maar als je dichterbij kijkt, is het een knap staaltje werk. Van hele dunne draadjes heeft de spin een fijn en heel sterk web geweven.

Toen ik deze week ‘s ochtends door de tuin liep, scheen de zon op een spinnenweb vol met dauw. Ik kon er niet omheen. Ik moest even naar binnen om mijn camera op te halen en een foto te maken. Totdat ik vandaag een artikel las over het naar bovenhalen van ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven door een psycholoog had ik niet meer aan het spinnenweb gedacht. De vraag was hoe diep je in iemands leven moet graven en wat dit graven allemaal te weeg kan brengen. Ik moest ineens aan het spinnenweb denken.

Glinsterende pareltjes

En nu denk je waarschijnlijk: ‘wat hebben gebeurtenissen in je leven nu met dat spinnenweb te maken?’. Voor mij is de foto van het spinnenweb een mooie verbeelding hoe ik tegen coaching aankijk. Een spinnenweb is soms bijna niet te zien. Als de zon er op staat, dan zie je het web bijna niet. Als het spinnenweb vol zit met dauwdruppels, dan zie je het spinnenweb ineens heel goed. De waterdruppels zien er uit als kleine pareltjes die glinsteren in het zonlicht. Door de dauw en het zonlicht zie je de fijne draden en de slimme verbindingen van het spinnenweb. Zonder de dauw was het spinnenweb bijna onzichtbaar. Om het spinnenweb zichtbaar te maken, is niet veel dauw nodig. Een paar waterdruppels in combinatie met de zon is al voldoende.

Het spinnenweb van je leven

Voor mij is coaching als de dauw en de zon op het spinnenweb. Door terug te kijken naar je ervaringen, komt er een beetje dauw en zon op het ‘spinnenweb van je leven’. Door na te denken en te vertellen over je ervaringen, leg je kleine waterdruppels op het spinnenweb en laat je de zon er op schijnen. Je gaat de verbindingen beter zien en gaat ontdekken wat je kunt leren van je ervaringen. Daarom noem ik mijzelf ervaringsverbinder: de ervaringen in je leven kunnen je helpen om oplossingen te vinden voor moeilijke situaties in je leven van nu. Ik help je ontdekken hoe je op een positieve manier gebruik kunt maken van die ervaringen en deze kunt gaan zien als de pareltjes van je leven. Vind je het moeilijk om terug te kijken. Je hoeft echt niet diep te graven. Je hebt in een coachtraject altijd zelf de regie. Je bewaakt je eigen grenzen en bepaalt zelf waarover je wilt praten en waarover niet. Het kan je echter helpen om af en toe even terug te kijken. Vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt.

Jouw pareltjes ontdekken?

Wil jij de pareltjes op het spinnenweb van je leven gaan ontdekken? Neem dan contact met mij op voor een gratis, telefonisch verkenningsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en duurt circa 30 minuten. Ik kijk graag samen met jou hoe je hierin stappen kunt gaan zetten.

 

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.