Recepten om weer de regie te nemen

Recepten om weer de regie te nemen

Weer de regie nemen op je leven kan soms al door eenvoudige stappen te zetten. Vooral inzicht krijgen in wat je in bepaalde situaties doet, waar je last van hebt of juist leuk vind om te doen kan je helpen.

Om je op weg te helpen, deel ik de komende tijd verschillende recepten om weer de regie terug te krijgen. Van eenvoudige oefeningen, handige tips tot een leuk filmpje dat je aan het denken zet. Net als bij het bereiden van een gerecht zijn deze recepten samengesteld uit verschillende ingrediënten. Uiteindelijk krijg je met alle recepten samen een soort kookboek waarmee je vorm kunt geven aan jouw persoonlijke plan om weer de regie te kunnen nemen om je leven.

Energienemers en energiegevers

Het eerste recept is inzicht in je energienemers en je energiegevers. Maak eens een lijstje van de dingen die je doet of moet doen die je energie kosten en waar je niet blij van bent. Schrijf daarna eens op waarvan je energie krijgt. De zogenaamde energiegevers. Heb  je beide lijstjes gemaakt, kijk dan eens wat je zou willen veranderen. Welke energiegever(s) wil je kwijt, met welke energienemers wil je aan de slag en welke stappen ga je daarvoor zetten. Download deze invullijst voor de energienemers en energiegevers en vul ze eens in.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit en kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van je energienemers en energiegevers? Neem dan contact met mij op. dit kan per e-mail info@coachunique.nl of telefonisch 06-83 60 45 14. Ik denk graag met je mee.