Sta jij op een kruising?

Sta jij op een kruising?

De wind was onstuimig tijdens mijn rondje vanochtend. De takken van de bomen zwiepten. Overal op de grond prachtig gekleurde herfstbladeren. Mijn jas was al gauw te warm dus liep ik op een vroege novemberochtend met mijn jas open door het bos.

Het geeft me energie

Ik vind het altijd zo fijn om de dag met een stevige wandeling te beginnen. Even de dag die voor me ligt overdenken. En omdat onze zoon al op tijd op school moest zijn, was ik al vroeg op pad. Er was nog bijna niemand op straat. De merels struinden door de bosjes. Roodborstjes kwetterend in de bomen. Door het bos wandelen vind ik heerlijk. De vogels die fluiten, de hoge bomen met het geluid van ruisende bladeren; het geeft me energie.

Een kleine kruising

Elke keer maak ik een ander rondje en soms knoop ik er een stukje bij aan waar ik nog niet zo vaak ben geweest. Ook vanochtend liep ik via een ander pad terug naar huis. Ik kwam bij een kleine kruising in het bos. Het pad naar links en het pad naar rechts was bijna niet meer te zien door alle rode, bruine en gele herfstbladeren.

Ze durfde niet te bellen

Bij die kruising moest ik ineens denken aan een coachgesprek vorige week. Voor mij zat een jonge vrouw. Ze zit al een tijdje niet lekker in haar vel. Het werk groeit haar boven het hoofd en ze heeft er slapeloze nachten van. Toch heeft ze lang getwijfeld voordat ze een afspraak maakte. Want hulp vragen, dat is ze niet gewend. ‘Een paar keer heb ik met de telefoon in mijn hand gezeten maar ik durfde niet te bellen’ vertelt ze verlegen.

Ik moest echt iets gaan doen

Ik vroeg aan haar wat de doorslag gaf om toch een afspraak te maken. Ze sloeg haar ogen neer. ‘Je vindt het misschien heel raar maar ik zat op een ochtend aan mijn bureau en ik wist gewoon niet meer waar ik moest beginnen. Ik had allemaal mailtjes in mijn mailbox maar ik kon me helemaal niet concentreren. Ik voelde me zo onzeker en toen wist ik dat ik nu echt iets moest gaan doen’.

Eerlijk tegen jezelf

Dat zij wist dat ze hulp in moest schakelen is net als deze kruising in het bos. Ondanks al het blad dat op de paden ligt, zie je de paden voor je liggen. Het is aan jou om te kiezen welk pad je gaat volgen. Alleen jij weet wanneer je op een kruising als deze staat. En als je eerlijk durft te zijn tegen jezelf dan weet je welke keuze je moet maken.

Een hoofdprijs die je niet wilt winnen

Gelukkig heeft zij de stap gezet. Maar helaas worstelen heel veel mensen te lang door en proberen ze het zelf op te lossen. Helaas met alle gevolgen van dien. Want toegeven dat je het zelf even niet redt is geen teken van zwakte maar getuigt van kracht. En hoe langer je wacht, hoe meer kans je maakt op de hoofdprijs. En dat is een prijs die je echt niet wilt hebben namelijk een stevige burn-out.

Even sparren?

Denk je nu: dit gaat over mij. En wil je hier eens over sparren? Bel mij dan of maak een afspraak op 06-83 60 45 14 of stuur mij even een berichtje.

Inspiratie in je mailbox

Vind je het leuk om mijn blogs automatisch in je mailbox te ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor mijn inspiratiemail.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.