Stop met dat gemuts!

Stop met dat gemuts!

Zo die is er uit. Ik twijfelde. Kan ik dit wel zo schrijven? Maar het moet me echt van mijn hart. En het kan echt niet langer wachten.

Overal gedoe

Regelmatig spreek ik vrouwen die niet lekker in hun vel zitten. Je kent ze vast wel. Die vriendin, collega of buurvrouw die altijd (te) druk is, zichzelf een slag in de rondte werkt en zich over alles en nog wat druk maakt. Op haar werk en thuis loopt niets zoals ze zou willen. Overal is gedoe. En dat is te merken ook. Zij is degene die altijd alles op moet lossen en niemand kan in haar ogen meer iets goed doen. Ze klaagt over alles en iedereen maar het blijft vooral bij klagen.

Jij moet altijd puin ruimen

Misschien herken je jezelf hier wel in. Je ergert je alle kleuren van de regenboog aan je collega die nooit een vinger uitsteekt maar wel heel goed weet hoe ze een wit voetje moet halen bij haar baas. Je baalt dat jij altijd het puin moet opruimen van de collega die steeds steken laat vallen. Of dat niemand een mond opendoet tijdens een werkoverleg als er weer een klus bij komt (jij zelf trouwens ook niet want stel dat de anderen daar iets van vinden).

Hotel Mama

En ook thuis gaat het al niet veel anders. Je partner die doodleuk meldt dat hij op de donderdag in de herfstvakantie niet thuis kan zijn bij de kinderen omdat hij een afspraak heeft. De sportkleren van je zoon die een week na de voetbaltraining nog in de sporttas zitten (oh nee, wat een lucht) of je puberdochter die je op je werk belt omdat haar lievelingsshirt nog in de strijkmand zit. Het begint thuis steeds vaker op hotel Mama te lijken waar jij het manusje van alles bent.

Het breekt je op

Je bent de rots in het team waar je collega’s op kunnen bouwen. De mama die thuis altijd alles regelt en precies weet waar wat ligt. Maar het vele werk en al die ergernissen. Ze breken je steeds vaker op. Je kunt zo niet langer doorgaan. Diep van binnen weet je dat je iets moet doen. Maar toegeven dat het niet goed met je gaat, dat durf je echt niet. Dus je worstelt gewoon lekker in je eentje door.

Praten, praten, praten

’s Nachts slaap je er bijna niet meer van. Je ligt te malen in je bed en je gaat steeds vaker met buikpijn naar je werk. Maar wat doe je er aan? Je praat er voor de zoveelste keer over met je beste vriendin en je bevriende collega. Je appt met je zus als er weer iets is gebeurd. Elke keer luisteren ze naar je verhaal (dat ze al uit hun hoofd kennen), ze knikken, zeggen ‘goh, wat vervelend allemaal’ of ze geven je wat tips (waar je waarschijnlijk toch niets mee doet).

Op de bank met een burn-out

Als je niet stopt met klagen zonder zelf iets te gaan doen dan blijft het bij ronddraaien in kringetjes. Voor je het weet zit jij straks op de bank met een burn-out. Dan komen je vriendinnen ‘gezellig’ langs voor een kop thee. Krijg je een mooie bos bloemen van je werk en zet je die lieve kaart met de beste wensen van al je collega’s er naast.

Je wilt er niet aan denken

Maar wat schiet je daar nu mee op? Daar wil je toch echt niet aan denken. Overdag een beetje op de bank hangen. Doodmoe en chagrijnig omdat het helemaal niet bij je past om de hele dag op de bank te zitten. Prikkelbaar tegen je partner en uit je slof schieten als je kinderen iets vragen. Je vriendinnen die blij zijn dat ze het verplichte bezoekje weer naar huis kunnen omdat ze genoeg hebben van elke keer hetzelfde verhaal.

Stop met dat gemuts en doe er iets aan!

Vaak durft niemand in je omgeving dat tegen je te zeggen. Hoe lief en aardig je vriendinnen, je zus, je buurvrouw of je lieve collega ook voor je zijn. Hier geldt het oude spreekwoord ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’. De tijd van klagen en leunen op je omgeving is voorbij. De enige die de situatie kan veranderen dat ben je zelf.

Een schop onder je achterste

Een cliënte vertelde mij pasgeleden: “Ik ben blij dat je mij kritische vragen stelt en een spiegel voorhoudt want ik heb gewoon af en toe een schop onder mijn achterste nodig’. Het leven is te kostbaar om aan je voorbij te laten gaan. Soms heb je gewoon even een duwtje in de rug nodig of een schop onder je achterste om het anders te gaan doen. Als jij het lef hebt om in actie te komen, dan komt de rest vanzelf.

Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken?

Herken je jezelf hierin en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak via 06-83 60 45 14 en ik denk graag met je mee. En wil je nu alvast wat tips en ideeën hoe je meer grip kunt krijgen op je agenda? Download dan mijn gratis e-book.

Inspiratie nodig?

Vond je dit blog leuk om te lezen? Meld je dan aan voor mijn inspiratiemail en je ontvang elke week blogs, tips en ideeën ter inspiratie automatisch in je mailbox.

Meld je hieronder aan voor mijn inspiratiemail
en je ontvangt regelmatig gratis tips, frisse
ideeën en inspiratie.

Natuurlijk ga ik zorgvuldig met je gegevens om
en stuur ik je alleen deze inspiratiemails.

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.