Nieuw: thema-avonden bij CoachUnique

Nieuw: thema-avonden bij CoachUnique

Het idee gaat al een hele tijd door mijn hoofd. Wat zou ik graag in de coachkeuken elke maand een thema-avond willen houden. Zo iets als een leesclub maar dan wat laagdrempeliger. Met elkaar in gesprek gaan over een thema dat past bij de activiteiten van CoachUnique. Met elkaar verhalen delen en dat het ook echt ergens over gaat.

Mooie gesprekken en nieuwe inzichten

Ik zie het al helemaal voor me. Mijn gesprekskaartjes liggen al klaar. De agenda staat op de flipover. De waterketel staat al op, de theekopjes en de bakjes met chocolaatjes heb ik in gedachten al klaargezet. De stoelen staan er. Ik kan me er nu al op verheugen. Een klein groepje betrokken en bevlogen mensen die elkaar aan het begin van de avond nog helemaal nog niet kennen en daarna met elkaar praten over onderwerpen die hen raken of waar ze misschien wel wakker van liggen alsof ze elkaar al jaren kennen. En dat we na afloop met een heleboel energie en een lichter gevoel naar huis gaan. Door de mooie gesprekken, de nieuwe inzichten en dat we nieuwe mensen hebben leren kennen. Alleen al van dat idee word ik blij.

Ik zette het idee aan de kant

Maar elke keer zette ik het weer aan de kant. Is dit wel een goed idee? Komt er wel iemand?  Wie zit hier nu op te wachten? (of waarschijnlijk een van mijn eigen, oude overtuigingen: ‘wie zit nu op MIJ te wachten?’). En er bekroop mij een naar gevoel toen ik dacht aan het ‘ik ben zo zielig-syndroom’ van sommige mensen. Want op slachtoffergedrag zit ik al helemaal niet te wachten (superallergisch voor!). Misschien moet ik het toch maar niet doen want stel dat mensen denken dat het een klaaguurtje is.

Die column kwam binnen

Maar toen ik afgelopen week een column las over eenzaamheid werd ik vooral geraakt door de voorbeelden over emotionele eenzaamheid. ‘Ik mis iemand die mij kent’ stond er. ‘Je hebt mensen nodig die daadwerkelijk begrijpen hoe je in elkaar zit en waar je niet zoveel aan hoeft uit te leggen’. Dat je je alleen kunt voelen ondanks dat je veel contacten en genoeg mensen om je heen hebt, dat herken ik wel. Steeds vaker hoor ik ook om mij heen dat veel contacten zo oppervlakkig zijn.

We zijn elkaar kwijtgeraakt

Door al het ‘gedoe’ in de afgelopen twee jaar waardoor we veel op ons zelf waren aangewezen, de lockdowns en het vele thuiswerken zijn we meer op afstand van elkaar komen te staan. Onze contacten zijn voor mijn gevoel een stuk afstandelijker geworden. ‘Ik mis de diepgang en verbinding’ hoor ik regelmatig. Zo herkenbaar. Het lijkt er op alsof we met z’n allen ook steeds meer in onze schulp zijn gekropen. We praten wel maar wat zeggen we nu eigenlijk? En luisteren we wel naar elkaar? We moeten volgens mij weer wennen aan het in contact zijn met elkaar. We zijn elkaar de afgelopen tijd behoorlijk kwijtgeraakt en we moeten dus weer bouwen aan de verbinding.

Ik kan er niet meer omheen!

De column bleef de hele tijd door mijn hoofd spoken. Daar kwam dus het onbestemde gevoel dat ik al een tijdje heb vandaan. Er moet iets gebeuren en ik kan er niet meer omheen. Als ik vind dat het anders moet dan kan ik ook gewoon beginnen met het organiseren van kleinschalige thema-avonden in mijn coachkeuken. Daarmee los ik dit grote probleem natuurlijk niet op maar ik kan er wel een begin mee maken door te zorgen voor momenten van ontmoeting en verbinding. Dat zou toch al een mooi begin kunnen zijn?

Thema-avond: Goed zorgen voor jezelf op 15 februari

Daarom twijfel ik niet langer en heb ik een eerste thema-avond gepland. Op woensdag 15 februari van 19.30 tot 21.00 uur bij CoachUnique, Borculoseweg 38 in Neede gaan we in gesprek over goed zorgen voor jezelf, de uitdagingen die een goede balans in je leven soms lastig kunnen maken en wat je kunt doen hierin zelf de regie te nemen.

Doe je mee?

Deelname aan deze avond kost slechts € 7,50. En natuurlijk is er koffie, thee en iets lekkers. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan op 06-83 60 45 14 of via info@coachunique.nl want er is beperkt plek.

 

 

Met het aanvragen van dit e-book
ga je akkoord met toezending van inspiratiemails

door CoachUnique.